Η Alfa Romeo, σχεδιάζοντας 7 νέα πισωκίνητα μοντέλα για την επόμενη 3ετία, φέρεται να θέλει –για τις κορυφαίες εκδόσεις των εν λόγω μοντέλων- να χρησιμοποιήσει κινητήρες της Ferrari.

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι το πλάνο της Alfa Romeo για τα επόμενα 3 χρόνια είναι να κατασκευάσει 7 νέα μοντέλα, τα οποία θα βασιστούν στην καινούργια πισωκίνητη πλατφόρμα (Giorgio) που είναι «στα σκαριά».

Τώρα λοιπόν, υπήρξε η πληροφορία ότι τα νέα αυτά μοντέλα, όσον αφορά τις κορυφαίες τους εκδόσεις, θα εφοδιαστούν από μοτέρ που θα έχει δημιουργήσει η Ferrari.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, όμως –όπως επισημαίνουν στελέχη της ιταλικής εταιρείας- είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την Alfa Romeo να ξαναμπεί δυναμικά στο «παιχνίδι του ανταγωνισμού».

Να θυμίσουμε ότι τα 7 νέα μοντέλα που θα κατασκευάσει η Alfa Romeo είναι η νέα Spider, η οποία θα «αριβάρει» το 2017, δυο νέα crossovers (ένα compact και ένα μεγαλύτερο) που σχεδιαστικά θα δεχθούν επιρροές από το πρωτότυπο Kamal και 2 μοντέλα sedan που μαζί με τις station wagon εκδόσεις τους θα ολοκληρώσουν την καινούργια γκάμα της εταιρείας το αργότερο μέχρι το 2018. Να επισημάνουμε επίσης για τα δύο τελευταία sedan πως πρόκειται για τη Giulia και την Alfetta. Ειδικά μάλιστα για τη Guilia οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιαστικά θα υιοθετήσει στοιχεία από την πρωτότυπη Gloria.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέσα στον Μάιο υπάρχει πρόβλεψη για την πλήρη αποκάλυψη του πλάνου της φίρμας, όπου θα μάθουμε περισσότερα στοιχεία και δεδομένα για το «τι μέλει γενέσθαι», αναφορικά με την Alfa Romeo.

Πηγή: autotriti.gr