O γάλλος κασκαντέρ, σκιέρ και οδηγός rally, Guerlain Chicherit είχε βάλει στόχο το ρεκόρ άλματος σε μήκος με αυτοκίνητο.

Το ρεκόρ που είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο Γκίνες είναι τα 101 μέτρα που κατάφερε να «πετάξει» ο Tanner Foust στις 30 Μαΐου 2011. Ο Guerlain Chicherit προετοίμασε ένα MINI Countryman rally car για να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

Έκανε τις δοκιμές του όμως με την απόσταση που κατάφερε να καλύψει στις προπονήσεις δεν απειλούσε καν το ρεκόρ, καθώς απείχε περισσότερο από 15 μέτρα. Έτσι θα δοκίμαζε με μεγαλύτερη ταχύτητα προσέγγισης στη ράμπα απογείωσης κατά το τελικό άλμα.

Το ρεκόρ τελικά δεν έσπασε, σε αντίθεση με το Mini που άλλαξε σχήμα από τις τούμπες… και μερικά κόκαλα του Chicherit. Η προσέγγισή του στη ράμπα έγινε τελικά με ταχύτητα αρκετά μεγαλύτερη από τις μέχρι τότε δοκιμές, καθώς χρειαζόταν περισσότερη φόρα.

Ξεπερνώντας τα 210 χιλιόμετρα την ώρα, ο Γάλλος ανέβηκε στη ράμπα και απογειώθηκε. Εκεί όμως έκανε το μοιραίο λάθος, κλείνοντας το γκάζι στον αέρα. Οι τροχοί επιβράδυναν την περιστροφή τους και αυτό δημιούργησε μια μικρή περιστροφή του αυτοκινήτου που χαμήλωσε το ρύγχος.

Από εκείνη τη στιγμή τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα, η αντίσταση του αέρα έφερε το αυτοκίνητο κάθετα να προσγειωθεί τελικά με τη μούρη. Η συνέχεια μετρήθηκε σε τούμπες για να καταλήξει με το αυτοκίνητο ακουμπισμένο στο πλάι.

Ο Chicherit κατάφερε και βγήκε από το Mini με τις δικές του δυνάμεις, ωστόσο σφαδάζοντας από τους πόνους καθώς είχε καταφέρει να σπάσει κάποια πλευρά. Η συνέχεια δόθηκε με περαιτέρω εξετάσεις για τον οδηγό που παραμένει άγνωστο αν θα το επιχειρήσει ξανά.

Γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία ανθρώπων σαν τον Chicherit, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Αυτή τη φορά όμως θα έχει φροντίσει να έχει καλύψει το άλμα στην προπόνηση και όχι να το επιχειρεί για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες…

Δείτε το βίντεο με το άλμα…

Το ίδιο άλμα από μια άλλη κάμερα όπου φαίνεται η αρχή της διαδρομής του και ο τρόπος με τον οποίο μπόρεσε να επιταχύνει τόσο στο χιόνι…