Μετά την επιτυχία του να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ολοκληρώσει ένα άλμα backflip με αυτοκίνητο, άνοιξε και η όρεξή του για περισσότερα ρεκόρ.

Το 2013, ο οδηγός της Monster Energy, Guerlain Chicherit έγραψε ιστορία με το επιτυχημένο άλμα backflip με αυτοκίνητο. Τώρα θέλει να καταγράψει ένα ακόμη ρεκόρ, μόνο που αυτή τη φορά εμπεριέχει πολύ μεγαλύτερο ρίσκο.

Η απόπειρα για το νέο «παγκόσμιο» ρεκόρ άλματος σε μήκος με αυτοκίνητο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του γάλλου οδηγού στην Tignes. Στην ίδια τοποθεσία είχε καταφέρει και το backflip, δίνοντας ιδιαίτερη δημοσιότητα στο θέρετρο όπου γεννήθηκε.

Το άλμα προετοιμάζεται ούτε λίγο ούτε πολύ εδώ και δύο χρόνια, με αποκλειστικό στόχο να «σπάσει» το ισχύον μέχρι σήμερα ανάλογο ρεκόρ των 101 μέτρων!

Ο Γάλλος πέρασε το χειμώνα στις ΗΠΑ όπου προετοίμασε το MINI του με μία ομάδα τεχνικών, ειδικά για το συγκεκριμένο άλμα. Μόλις πριν μία εβδομάδα, το αυτοκίνητο έφτασε στη Γαλλία, έτοιμο για το εγχείρημα.

Στις δοκιμές τα πράγματα πήγαν σχετικά καλά, με καλύτερη επίδοση αρχικά τα 71 μέτρα, την περασμένη Τρίτη. Την Πέμπτη τα μέτρα έγιναν 80 ενώ ένα ακόμη άλμα έκανε τον Παρασκευή το πρωί, χωρίς να μεγαλώσει η απόσταση.

Η ταχύτητα έφτανε τα 200 χιλιόμετρα την ώρα που πατούσε την μεταλλική ράμπα για την απογείωση. Η προσγείωση στο «βουνό» από χιόνι που έχει δημιουργηθεί μετά το κενό, όσο κι αν αποσβαίνεται από το χιόνι, παραμένει εξαιρετικά επώδυνη, τόσο για τον οδηγό όσο και για το αυτοκίνητο.

Είναι περιττό να αναφέρουμε τα… κότσια που χρειάζεται ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο Guerlain αμέσως μετά από κάθε άλμα πήγαινε αμέσως στη ράμπα να δει την επίδοσή του και τελικά δήλωσε:

«Αισθάνομαι καλά με το αυτοκίνητο, πετά πραγματικά πολύ ωραία. Ακόμη μας λείπουν 20 μέτρα βέβαια που πρέπει να καλύψουμε και είναι πολλά. Όμως θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να σπάσω το ρεκόρ. Ίσως είναι εφικτό να το περάσω κατά 5 ή 10 μέτρα».

Ο Guerlain θα συνεχίσει τα δοκιμαστικά άλματα το Σάββατο, ώστε να ετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται μέχρι την τελική προσπάθεια. Παρουσία κοινού το τελικό άλμα θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής, περίπου στις 9.00 τοπική.

Μετά από αυτό ελπίζει να καταχωρηθεί επίσημα στο Guinness World of Records ως ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο άλμα με αυτοκίνητο στην ιστορία.

Μέχρι να μάθουμε νεότερα από την έκβαση του άλματος, ας θυμηθούμε στο βίντεο το προηγούμενο κατόρθωμα του Guerlain Chicherit, το πρώτο backflip με αυτοκίνητο…