Η Infiniti φαίνεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο τετράθυρο coupe το οποίο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα στην γκάμα των μοντέλων της εταιρείας.

Ειδικότερα, το νέο μοντέλο θα είναι υβριδικό και θα βασίζεται σχεδιαστικά στο Essence concept, που είχε παρουσιαστεί παλιότερα από την ιαπωνική εταιρεία, με το χαρακτηριστικό μακρύ μπροστινό καπό.

Επιπλέον, πηγές αναφέρουν ότι το νέο «ιαπωνικό» supercar μπορεί να λάβει το όνομα Q80 Eau Rouge ή Q90 Eau Rouge και όταν λανσαριστεί θα σταθεί απέναντι από τις νέες Porsche Panamera (τρέχον μοντέλο), Mercedes CLS (υπάρχον μοντέλο) και BMW Σειρά 6 Gran Coupe (υπάρχον μοντέλο).

Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο μοντέλο αναμένεται να διαθέτει ένα 3λιτρο V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού και turbo, ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνδυαστικά 560 ίππους.

Σε μια μάλιστα πιο ισχυρή έκδοση, το εν λόγω υπεραυτοκίνητο θα φτάνει τους 710 ίππους συνδυαστικής απόδοσης προερχόμενης από ένα V6 3,7 λτ. κινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Να σημειωθεί επίσης ότι η μετάδοση της κίνησης θα μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, μέσω του συστήματος της Nissan που έχουμε συναντήσει και στο GT-R.

Τέλος, το χρονοδιάγραμμα της Infiniti προβλέπει το νέο μοντέλο να λανσαριστεί το 2017 ή 2018 και σίγουρα πάντως πριν κλείσει η δεκαετία, όπως έχει παλιότερα τονίσει και ο επικεφαλής της εταιρείας, -Johann de Nysschen, με τιμή βέβαια που θα αγγίζει τα περίπου 150.000 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr