Αναπτύχθηκε με τη βοήθεια μηχανικών που δούλευαν παλιότερα στη NASA και έχει τρομακτικές επιδόσεις, όπως επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2,2 δευτερόλεπτα.

«Ένοχος» είναι η καλιφορνέζικη Hyperion Motors, που επενδύει εδώ και καιρό σε τεχνολογίες αιχμής που προέρχονται από τη διαστημική περιπέτεια του ανθρώπου. Αλλά και στις κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο, ώστε να γίνει φιλικότερη η ηλεκτροκίνηση στον καταναλωτή.

Ο πρώτος κανονιοβολισμός λοιπόν της Hyperion στη μάχη με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης έπεσε με το πρωτότυπο XP-1, ένα φουτουριστικό supercar με αυτονομία 1.600 χιλιομέτρων και αστρονομικές επιδόσεις.

Εξίσου αστρονομικός είναι και ο χρόνος φόρτισης, με το ρολόι να μην προλαβαίνει να ξεπεράσει τα 5 λεπτά. Η Hyperion συνεχίζει να συνεργάζεται με τη NASA και η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται εδώ και μια δεκαετία, κάθε άλλο παρά ουρανοκατέβατο είναι λοιπόν το XP-1.

Τετρακίνητος και με τελική ταχύτητα άνω των 355 χλμ/ώρα, ο καινοτόμος αυτός δαίμονας έχει μονοκόκ σασί από ανθρακόνημα και όλα τα άλλα καμωμένα από αλουμίνιο και τιτάνιο. Με αποτέλεσμα το βάρος του μόλις που ξεπερνά τον 1 τόνο.

Το σύστημα αποθήκευσης του υδρογόνου δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία, όπως κάνουν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων δηλαδή, που χρειάζονται μόνιμη ρύθμιση της θερμοκρασίας για να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις. Το XP-1 υπεραποδίδει σταθερά γύρο μετά τον γύρο στην πίστα.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2022 σε περιορισμένη διαθεσιμότητα 300 μονάδων.

Για την ώρα δεν ξέρουμε τιμή ή περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, ίσως μιλάμε όμως για μια πραγματική επανάσταση στον κόσμο των supercars…