Ένα βήμα πριν την παραγωγή βρίσκονται τα νέα SUV μοντέλα των SEAT και Skoda, μιας και το μόνο που έχει απομείνει είναι να αποφασιστεί σε ποιο εργοστάσιο θα ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Skoda, τα SUV μοντέλα της SEAT και Skoda έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως για την κατασκευή τους, ωστόσο μένει να αποφασιστεί πού θα πραγματοποιείται η παραγωγή τους. Πιο συγκεκριμένα, στο τραπέζι των επιλογών υπάρχουν τα εργοστάσια της Τσεχίας και της Ισπανίας, με το πρώτο να αποτελεί –σύμφωνα με τσέχικη εφημερίδα – καλύτερη λύση για τη VW, ωστόσο η οριστική απάντηση θα δοθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Από την άλλη, η Skoda δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και η τελική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW, Martin Winterkorn, την Παρασκευή ώστε να έχουμε μία καταλυτική απάντηση. Όσον αφορά στο SUV της SEAT, o πρόεδρος της ισπανικής φίρμας, Jurgen Stackmann, ανέφερε ότι το νέο μοντέλο τους θα είναι «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εταιρείας» και θα προστεθεί «αρμονικά» στην γκάμα των μοντέλων της SEAT.

Να θυμίσουμε ότι τόσο το τσέχικο όσο και το νέο ισπανικό crossover αναμένεται να λανσαριστούν μέσα στο 2015. Σχεδιαστικά, τα SUV μοντέλα θα υιοθετήσoυν στοιχεία από το πρωτότυπο SEAT IBX που είχε παρουσιαστεί παλιότερα, θα φέρουν 5θέσια διάταξη καθισμάτων, ενώ θα βασιστούν στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, προσαρμοσμένη. Ως προς τις διαστάσεις των μοντέλων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι κοντά στα 4.350 χλστ.

Στο μηχανολογικό κομμάτι, αναμένεται να δούμε κινητήρες «δανεισμένους» από τον όμιλο VW, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου 2λιτρου TDI 184 ίππων που θα συνδυάζεται -προαιρετικά- με σύστημα 4κίνησης.

Πηγή: autotriti.gr