Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί επίσημα επί ευρωπαϊκού εδάφους το νέο hatchback μοντέλο της κινεζικής Qoros, το οποίο έχει αποσπάσει 5 αστέρια στα crash tests του Euro Ncap.

Νέες φωτογραφίες δημοσιοποίησε η κινεζική εταιρεία Qoros για το καινούργιο 3 Hatch, που θα κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Έκθεση της Γενεύης σε λίγες μέρες. Αναλυτικότερα, το νέο hatchback, βασίζεται σχεδιαστικά αλλά και σε επίπεδο πλατφόρμας στο sedan -το οποίο παρεμπιπτόντως έχει βραβευτεί με 5 αστέρια στο Euro Ncap- ωστόσο είναι 177 χλστ. πιο κοντό, φτάνοντας το μήκος του τα 4.438 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του τα 2.690 χλστ.

Επίσης, το νέο μικρομεσαίο διαθέτει 16άρες ζάντες αλουμινίου και 17άρες ή 18άρες προαιρετικά, ενώ στα συν του σχεδιασμού του είναι και τα μεταλλικά εξωτερικά φινιρίσματα περιμετρικά του αμαξώματος.

Παράλληλα, στο εσωτερικό του μοντέλου κυριαρχεί μια οθόνη αφής 8 ιντσών με σύστημα infotainment και δυνατότητα συνδεσιμότητας με smartphones.

Σε μηχανικό επίπεδο, το νέο 3 Hatch εφοδιάζεται με έναν 1.600άρη 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα – προερχόμενο από τη sedan έκδοση- που αποδίδει 126 ίππους και 155 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ή προαιρετικά με αυτόματο DCT (διπλού συμπλέκτη) επίσης 6 σχέσεων. Επιπλέον στην υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του, το -ίδιου κυβισμού- μοτέρ παράγει 156 ίππους και 210 Nm ροπής, απαιτώντας 9,7 δλ. για τα 0-100 χλμ. ώρα, προτού το εν λόγω μοντέλο αγγίξει την τελική ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα.

Πηγή: autotriti.gr