Η FIAT παρουσιάζει τη νέα ειδική έκδοση 500L Beats Edition και τη νέα γκάμα του FIAT 500L για το 2014, προσφέροντας νέα χρώματα, υλικά και νέες επιλογές για μέλη της οικογένειας 500.

Το FIAT 500L Beats Edition προσφέρει ένα ηχοσύστημα το οποίο φέρνει την επανάσταση στην εμπειρία της μουσικής μέσα στο αυτοκίνητο. Ο θρυλικός καλλιτέχνης και παραγωγός δίσκων Dr. Dre και ο πρόεδρος της Interscope Geffen A&M Records και παραγωγός Jimmy Iovine, δούλεψαν στενά με τους μηχανικούς ήχου του FIAT Group για να εξελίξουν αυτή την επανάσταση. Το αποτέλεσμα είναι ένας έξοχος ήχος που προσφέρει συγκινήσεις στον οδηγό και στους επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα, το BeatsAudio system διαθέτει συνολική ισχύ 520 W, διαιρούμενη μεταξύ δύο ηχείων mid-woofer 80 W (Ø 165 mm) που είναι τοποθετημένα στο χαμηλότερο σημείο των εμπρός θυρών, δυο tweeter 40 W (Ø 38 mm) τοποθετημένα στο πάνω μέρος των θυρών, δυο full-range 60 W (Ø 165 mm) ηχεία στις πίσω πόρτες και ενός subwoofer 80 + 80 W (Ø 165 mm) στο χώρο αποσκευών -τοποθετημένο στη θέση της ρεζέρβας ώστε να μην επηρεάζει το χώρο αποσκευών- το οποίο εξασφαλίζει δυνατά μπάσα και μεγιστοποιεί την ακουστική στο αυτοκίνητο για όλα τα γούστα μουσικής, από hip hop ως soul.

Εξωτερικά, το 500L Beats Edition ξεχωρίζει από μία διχρωμία, που συμπληρώνεται κομψά με σατινέ πινελιές χρωμίου. Το ίδιο στιλ υπάρχει και στο εσωτερικό, και πιο ειδικά στο περιβάλλον «total black» με το ύφασμα και οικολογικό μαύρο δέρμα και τις κόκκινες ραφές.

Το 500L Beats Edition προσφέρεται στάνταρ με το «έξυπνο» σύστημα μπροστινής κίνησης με την τεχνολογία Traction+, που μαζί με τα -επίσης- στάνταρ- λάστιχα εκτός δρόμου (M+S), βελτιώνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης. Στην ελληνική αγορά, θα διατίθεται μόνο με τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 MTJ 105hp.

Επιπλέον η οικογένεια 500L δέχεται τώρα τον κινητήρα 1.4 T-Jet 120 HP. Που χαρακτηρίζεται για την αξιοπιστία του, το μικρό μέγεθος και την ισορροπία μεταξύ σπορ οδήγησης και χαμηλού κόστους χρήσης.

Ο κινητήρας αυτός συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας Fire και με την βοήθεια του υπερτροφοδότη αποδίδει 120 ίππους στις 5000 στροφές και μέγιστη ροπή 215 Nm στις 2500 στροφές.

Οι επιδόσεις (με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο) είναι τουλάχιστον αξιόλογες, με μέγιστη ταχύτητα 189 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 10,2′.