Η Porsche επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει στο επερχόμενο Σαλόνι του Ντιτρόιτ τη νέα Porsche 911 Targa, η οποία θα βασίζεται μηχανικά και σχεδιαστικά στις coupe και cabriolet εκδόσεις.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα της Porsche 911 Targa θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Βόρεια Αμερική, στο Motor Show του Detroit, όμως δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει επίσημα φωτογραφίες ή τεχνικές λεπτομέρειες.

Από τις πληροφορίες που συλλέξαμε, προκύπτει ότι η νέα 911 Targa θα έχει στοιχεία τόσο από την 911, όσο και από την 911 Cabriolet, αφού αποτελεί μια επιλογή μεταξύ «κλειστού» και «ανοιχτού» μοντέλου. Επίσης, αυτό που διέρρευσε είναι ότι θα φέρει μια -πιθανότατα- μαλακή οροφή, η οποία θα αναδιπλώνεται και θα αποθηκεύεται κάτω από το μεγάλο γυάλινο πίσω παρμπρίζ. Επιπλέον, οι άνθρωποι της Porsche μιλούν για ένα μοντέλο που θα έχει δεχθεί –σχεδιαστικά- επιρροές και από παλιότερα κλασικά μοντέλα, όπως η 911 Targa του 1965, γεγονός που σημαίνει ότι θα δούμε αρκετές ρετρό «πινελιές».

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το εν λόγω μοντέλο θα «δανειστεί» τους κινητήρες του coupe, έτσι αναμένεται να δούμε τον 3,4 λτ. 6κύλινδρο boxer μοτέρ που αποδίδει 350 ίππους, ενώ η πιο «αναβαθμισμένη» έκδοση, η Targa S, θα τροφοδοτείται από τον 3,8 λτ. 6κύλινδρο επίπεδο κινητήρα, που παράγει 400 ίππους.

Περισσότερα στοιχεία και βέβαια φωτογραφίες του μοντέλου αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, στις 14 Ιανουαρίου, οπότε και ανοίγει τις πύλες του το Σαλόνι του Ντιτρόιτ.

Πηγή: autotriti.gr