Έχουμε και λέμε, 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα και χρόνος ανεφοδιασμού… 3 λεπτά!

Αυτά υπόσχεται η Roland Gumpert με το Nathalie, που ήταν να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το Nathalie είναι το concept car Explosion που είχε παρουσιάσει η φίρμα το 2014 και φτιάχτηκε τελικά σε συνεργασία με την κινεζική Aiways, μόνο που έχει μια βασική διαφορά. Κολοσσιαία διαφορά, αλίμονο.

Βλέπετε ο 2λιτρος τούρμπο κινητήρας του Explosion που απέδιδε 420 άλογα μπήκε στο συρτάρι και στη θέση του φιγουράρει πια ό,τι πιο πρωτοποριακό έχουμε δει κάτω από το καπό.

Μια μηχανή που τροφοδοτείται από μεθανόλη και συνδυάζει τεχνολογίες κυψελών καυσίμου, μπαταρία και 4 ηλεκτρικά μοτέρ. Μεθανόλη, υδρογόνο και μπαταρία στέλνουν τη συνολική ιπποδύναμη στα 536 άλογα και τη ροπή στον Θεό (πάνω από 730 pound-feet).

Όσο για την τελική, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ/ώρα.

Όλα ξεκινούν με τη δεξαμενή που φιλοξενεί τη μεθανόλη, η οποία φουλάρει σε 3 λεπτά. Σε μια διαδικασία που αντιστρέφει την εργαστηριακή παραγωγή της μεθανόλης, η αλκοόλη που παράγεται θερμαίνεται και διασπάται σε διοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο.

Το υδρογόνο στέλνεται στις κυψέλες καυσίμου για να παράγει ηλεκτρισμό, ο οποίος μεταφέρεται στην μπαταρία και από κει στα ηλεκτρικά μοτέρ που υπάρχουν σε κάθε τροχό.

Όσο για τα 4 μοτέρ, συντονίζονται από δύο κιβώτια των 2 ταχυτήτων έκαστο. Όλα αυτά τα περίπλοκα χαρίζουν στο κουπέ τρομακτικές επιδόσεις, την ίδια ώρα που όταν το οδηγείς στο Eco mode, η αυτονομία του σκαρφαλώνει στα 1.200 χιλιόμετρα.

Όλα είναι επιπέδου supercar εδώ, όπως το σασί από ανθρακόνημα, τα μέτρα παθητικής ασφάλειας, ακόμα και οι πόρτες που έκανε μόδα η Lamborghini.

Η Roland Gumpert θα φτιάξει 500 Nathalie, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2021. Όσο για την τιμή τους, μιλάμε για 407.000 ευρώ (προ φόρων).

Όσο για τον ανεφοδιασμό σε… μεθανόλη, ο Gumpert δήλωσε πως τέτοιοι σταθμοί φτιάχνονται σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία και το δίκτυο θα επεκταθεί σύντομα σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή…