Το θεότρελο τρίτροχο της Polaris, το Slingshot, κυκλοφόρησε το 2014 μαγεύοντας άπαντες στον μηχανοκίνητο κόσμο.

Και τώρα ξαναχτυπά με νέες εκδόσεις για το 2020, διαθέσιμες από τα τέλη της άνοιξης, από τις οποίες ξεχωρίζει φυσικά το Slingshot R Autocycle, ένας μικρός δαίμονας των δρόμων με πλήρως αυτόματο πια κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Polaris από τη Μινεσότα μας λέει πως το 70% του οχήματος είναι καινούρια ιστορία και το μεγαλύτερο ποσοστό κρύβεται κάτω από το καπό.

Ο παλιός κινητήρας των 2,4 λίτρων της GM αντικαταστάθηκε από μια μηχανή της ίδιας της Polaris Industries, έναν 2λιτρο κινητήρα που αποδίδει τώρα 203 άλογα.

Δραστικές αλλαγές έχουμε και στο βάρος, το οποίο έπεσε πλέον στα 770 κιλά, δίνοντάς του επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ/ώρα.

Βελτιωμένα φρένα και αναρτήσεις, αλλά και μια ανασχεδιασμένη οθόνη αφής 7 ιντσών για να κάνει τον χειρισμό παιχνιδάκι.

Επεμβάσεις έχουμε όμως και στο εσωτερικό, εκεί που περνάς τον περισσότερο καιρό δηλαδή, με νέα καθίσματα και ταπετσαρίες που κάνουν το aftermarket αχρείαστο πια.

Το Slingshot R παρέχει μια εμπειρία πραγματικού supercar σε ένα κλάσμα της τιμής, καθώς ξεκινά από τα 32.699 δολάρια (29.500 ευρώ)…