Εταιρική ευθύνη Mercedes-Benz Ελλάς: Εξωστρέφεια και δέσμευση για ανάπτυξη

Η πρώτη που ανακοίνωσε Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας, συνεχίζει για 6η συνεχή χρονιά


AUTO
14:33
29/11/2019
Εταιρική ευθύνη Mercedes-Benz Ελλάς: Εξωστρέφεια και δέσμευση για ανάπτυξη
loading

Η Mercedes-Benz Ελλάς, η πρώτη που ανακοίνωσε Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας, συνεχίζει για 6η συνεχή χρονιά, παραμένοντας η μοναδική εταιρεία από το χώρο στην Ελλάδα που ακολουθεί αυτή την υπεύθυνη στάση. Η ακεραιότητα, η κοινωνία, η χώρα, οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον αποτελούν τους πυλώνες υπευθυνότητας της εταιρίας, η οποία εστιάζει σε αυτούς και σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους, αντανακλώντας την εξωστρέφεια και τη δέσμευσή της για υπεύθυνη ανάπτυξη και στους προαναφερόμενους τομείς.

O Απολογισμός αφορά στην περίοδο 01.01.2018 – 31.12.2018 και σε όλες τις δραστηριότητες της Mercedes-Benz Ελλάς στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της στον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ έχει συνταχθεί ακολουθώντας τις Κατευθυντήριες Οδηγίες GRI Standards του Global Reporting Initiative σε επίπεδο συμφωνίας «Core».

Σε αυτόν παρουσιάζει τη φιλοσοφία της, τις ενέργειές της, τα επιτεύγματά της, καθώς και τις περιοχές για περαιτέρω βελτίωση, κάνοντας αναφορά σε 29 μελλοντικούς στόχους, 67 δημοσιοποιήσεις GRI και συνολικά σε 205 ποσοτικούς δείκτες (από 195 την προηγούμενη χρονιά).

Τα κυριότερα σημεία του Απολογισμού της έχουν ως εξής:

- Παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά) που αντιστοιχεί στο 28,5% της συνολικής της ανάγκης σε ηλεκτρική ενέργεια.

- Αύξησε τον αριθμό των οχημάτων με τουλάχιστον ένα προηγμένο σύστημα οδικής ασφάλειας που πουλήθηκαν κατά 1,4%, σε σχέση με το 2017.

- Διέθεσε το 89% του συνολικού προϋπολογισμού αγορών σε εγχώριους προμηθευτές.

- Έχει συνεισφέρει στη δημιουργία 781 θέσεων εργασίας στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Διανομέων και Επισκευαστών.

- Δεν δέχθηκε κανένα παράπονο για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, περιβάλλοντος ή παραπλανητικής διαφήμισης.

- Έχει παραδώσει Κώδικα Ηθικής Ακεραιότητας στο 100% των εργαζόμενών της.

- Πέτυχε να μειώσει τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 4,3% και 4,8% αντίστοιχα (δηλαδή 68,9 MWh και 75,9 τόνοι CO2), σε σχέση με το 2017.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει