Η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι, ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι ανανεώνει τη συνεργασία του ως οδηγός της Alfa Romeo Racing Team και για το 2020. Ο Ιταλός πιλότος θα αγωνιστεί με τα χρώματα της μιλανέζικης μάρκας στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1 στο πλευρό του παγκόσμιου πρωταθλητή, Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Τζιοβινάτσι συνεχίζει την πορεία του στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όντας ο πρώτος Ιταλός οδηγός που κατέκτησε θέση επίσημου οδηγού στη Formula 1 τα τελευταία οκτώ χρόνια. Την πρώτη του χρόνια κατάφερε να συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της ομάδας και συνεχίζει να παρουσιάζει εντυπωσιακή βελτίωση στην απόδοση του. Παράλληλα, με την ταχύτητα, ο Αντόνιο, είναι και εξαιρετικά σταθερός, στοιχείο κρίσιμης σημασίας για τη Formula 1. Η ομάδα τον στηρίζει σε σταθερή βάση, με στόχο να μεγαλώσει την αυτοπεποίθηση του και να χτίσει μία σπουδαία καριέρα.

Η σύνδεση της μάρκας με τους Ιταλούς οδηγούς κρατάει από την πρώτη σεζόν της Formula 1, το 1950, όταν η Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 «Alfetta» κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο με τον Νίνο Φαρίνα.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του Τζιοβινάτσι, η Alfa Romeo εδραιώνει την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020.

Αναφορικά με την ανανέωση συμβολαίου του νεαρού Ιταλού οδηγού, ο Φρεντερίκ Βασέρ -επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG, δήλωσε: «Ο Αντόνιο έκανε πολύ καλή δουλειά φέτος και είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι θα παραμείνει στην Alfa Romeo Racing και για το 2020. Ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα και η βελτίωση που παρουσίασε στην απόδοση του αφήνουν υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ανυπομονούμε να τον βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια του.

Ο Αντόνιο αναδείχθηκε ως ένας πολύ γρήγορος οδηγός, συγκρινόμενος ακόμα και με τον Κίμι και πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί όσο μεγαλώνει η εμπειρία του. Οι παρατηρήσεις του στο τεχνικό τομέα, ο χαρακτήρας του, αλλά και η θετική του προσέγγιση θα μας βοηθήσουν να ανεβάσουμε την ομάδα μας».

Νίκος Τσάδαρης