Μία και μοναδική Ford Mustang GT Thunderbirds βασισμένη στη GT έκδοση και τροποποιημένη ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α θα δημοπρατηθεί σε τιμητική εκδήλωση τον Αύγουστο.

Η Ford ετοίμασε ένα και μοναδικό μοντέλο της Mustang GT στα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Αμερικής για να δημοπρατηθεί σε μια εκδήλωση στο Oshkosh, Wisconsin την 1η Αυγούστου, για την 60η επέτειο των Thunderbirds. Τα έσοδα, όπως ανακοινώθηκε, από τη δημοπρασία θα πάνε σε ένα ταμείο υποστήριξης νεαρών πιλότων.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι βαμμένη στα χρώματα της αεροπορίας (κόκκινο-λευκό-μπλε), σαν τα F-16 των Η.Π.Α, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό πακέτο εξοπλισμού για την περίσταση, που περιλαμβάνει γυάλινη οροφή, 22άρες ζάντες ελαφρού κράματος και ποδιές που παραπέμπουν στα μαχητικά αεροσκάφη.

Επίσης, εσωτερικά υπάρχουν Recaro καθίσματα με το σήμα των Thunderbirds , νέος πίνακας οργάνων κι ανασχεδιασμένο ταμπλό, ενώ θα υπάρχουν τα σχετικά λογότυπα στα πλαϊνά μαρσπιέ, αλλά και το περίγραμμα ενός αεροσκάφους, το οποίο θα εμφανίζεται με ειδικές λυχνίες, στις πόρτες, όταν ανοίγουν. Παράλληλα, ένα νέο σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής θα ενημερώνει και ψυχαγωγεί τους επιβαίνοντες.

Ως προς τα μηχανολογικά μέρη, η Mustang GT Thunderbirds διαθέτει πιο σφιχτές και σπορ αναρτήσεις, ενώ τα φρένα έχουν βελτιωθεί για να είναι πιο αποδοτικά.

Τέλος, δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τον κινητήρα της εν λόγω έκδοσης, αλλά μάλλον θα τροφοδοτείται από έναν 5,0 λτ. κινητήρα, που εξαιτίας του αναβαθμισμένου υπερσυμπιεστή θα αποδίδει 624 ίππους (από 525).

Πηγή: autotriti.gr