Η Lamborghini αποφάσισε μέχρι τέλους του έτους, να αποσύρει την Gallardo και να την αντικαταστήσει με την Cabrera, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα το Σεπτέμβριο, στη Φρανκφούρτη.

Μέχρι τότε πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενδέχεται να δημοσιοποιηθούν, όπως αυτές οι δύο οι οποίες ανέβηκαν στο διαδίκτυο και αποκαλύπτουν, στοιχεία από ανθρακόνημα, κάτι που μαζί με το μαύρο ανθρακί χρώμα ίσως ενέπνευσαν το όνομα Cabrera (με έναν αναγραμματισμό).

Η νέα «Lambo» λοιπόν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει ορισμένες από τις «γωνίες» της Gallardo για ένα πιο επιθετικό στιλ με επιμηκυμένους προβολείς.

Ενδεικτικό είναι ότι τα μαρσπιέ και οι πλευρικοί αεραγωγοί είναι ιδιαίτερα «απειλητικοί», σε συνάρτηση με το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ.

Επιπροσθέτως, έγινε γνωστό ότι η νέα Cabrera θα πατήσει στη δεύτερης γενιάς πλατφόρμα του Audi R8, ενώ λόγω της εκτεταμένης χρήσης ανθρακονήματος, θα είναι ιδιαίτερα ελαφριά, μην ξεπερνώντας τα 1.500 κιλά.

Τώρα, κάτω από το καπό σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα «αντικρίσουμε» ένα V10 κινητήρα 5,2 λίτρων που θα αποδίδει περίπου 610 ίππους και σχεδόν 575 Nm ροπής, προκειμένου να πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δλ.

Παράλληλα, η μετάδοση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη, χωρίς να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής κάποια πισωκίνητη έκδοση.

Πηγή: autotriti.gr