Η Aston Martin παρουσιάζοντας το Bertone Jet 2+2 στο Σαλόνι της Γενεύης πριν λίγο καιρό δεν περίμενε ότι θα μπει σε διαδικασία παραγωγής για το συγκεκριμένο μοντέλο, εκτός ίσως από ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο, το οποίο θα προοριζόταν για ένα πλούσιο και εκλεκτό πελάτη!

Η αποδοχή όμως και τα βλέμματα θαυμασμού, για το πρωτότυπο και την πολύ καλή δουλειά του οίκου Bertone (ύστερα από 60 χρόνια συνεργασίας με τη βρετανική φίρμα), έκανε την Aston Martin να σκεφτεί σοβαρά την κατασκευή ενός τέτοιου μοντέλου παραγωγής.

Η έκδοση αυτή θα είναι μια shooting brake (επιμηκυμένη και 5θυρη) της Rapide, στην οποία κατά βάση θα στηρίζεται μηχανικά, με αισθητικές και σχεδιαστικές παρεμβάσεις.

Βέβαια η έκδοση θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, μόνο 10 οχήματα, όπως ανακοινώθηκε, τα οποία θα κατασκευαστούν στο Τορίνο, ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να αναγνωρίσει, πως η εν λόγω παραλλαγή της Rapide (όχι της Rapide S) είναι πολύ πετυχημένη.

Ως προς το σχεδιασμό του αυτοκινήτου, ο οίκος Bertone συνδύασε την αγγλική πολυτέλεια με την ιταλική φινέτσα και εφευρετικότητα. Ενδεικτικό είναι ότι τα μεγαλύτερα παράθυρα και τα πιο «φουσκωμένα φτερά» πίσω, σε σχέση με τη 3θυρη Rapide, «χαρίζουν» όγκο στο όχημα και δημιουργούν ένα στιβαρό και ταυτόχρονα επιθετικό σύνολο.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο 6,0 λίτρων V12 κινητήρας της Rapide ο οποίος θα αποδίδει 470 ίππους και 600 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας έτσι το 0-100 σε 5,3 δλ. και τελική τα 300 χλμ./ώρα.

Εν τέλει η εμπορική πορεία  θα καθοριστεί και από τον ανταγωνισμό ή τη ζήτηση. Πάντως το λανσάρισμά της Aston Martin Rapide Shooting Brake, ή όπως αλλιώς ονομαστεί, στους αγγλικούς δρόμους αναμένεται μέσα στο 2014.

Πηγή: autotriti.gr