Η πιο γνωστή πίστα σε όλο τον κόσμο, το Nurburgring, μετά από αρκετά χρόνια οικονομικών προβλημάτων και της αναμενόμενης πτώχευσης, βγαίνει σε πλειστηριασμό για περίπου 132 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο.

Η πίστα του Nurburgring είναι η διασημότερη πίστα σε όλο τον κόσμο, αφού σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες δοκιμάζουν τα οχήματά τους είτε αφορά απλά επιβατικά είτε supercars. Εδώ και αρκετά χρόνια είχε οικονομικά προβλήματα, ωστόσο φέτος δεν τα κατάφερε να τα βγάλει πέρα με αποτέλεσμα να βρεθεί πλέον σε καθεστώς πτώχευσης, από τον Ιούλιο του 2012.

Τώρα πλέον, «βγαίνει στο σφυρί», μέσα στον Ιούνιο, με υποψήφιους αγοραστές γύρω στους 50, αλλά ουσιαστικά 5 με 10 είναι οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι. Το χρέος της προς το γερμανικό κράτος και τις τράπεζες ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η τιμή εκκίνησης θα είναι περίπου 132 εκατ. ευρώ, για το σύνολο των εγκαταστάσεων.

Εξάλλου, όποιος κι αν είναι ο αγοραστής, θα πρέπει να συμφωνήσει στην παγιωμένη ελεύθερη πρόσβαση του κοινού, κατά τις δοκιμές των αυτοκινήτων, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να τηρηθεί κι η ίδια σειρά των αγώνων, όπως φιλοξενούνται παραδοσιακά μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο. Το ετήσιο κέρδος για τον υποψήφιο ιδιοκτήτη προβλέπεται να ανέρχεται στα ¤ 62 εκατ. ευρώ.

Μια τέτοια πίστα, είναι προφανές πως θα πρέπει να διατηρηθεί ανοιχτή, πάση θυσία, ώστε, τόσο οι λάτρεις της ταχύτητας και των αγώνων να ικανοποιούνται, όσο κι οι επαγγελματίες οδηγοί να έχουν άλλη μία επιλογή, προκειμένου να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους.

Πηγή: autotriti.gr