Ένα νέο μοντέλο ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Nissan με στόχο να επανέλθει δυναμικά στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback. Μάλιστα, θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2014, καθώς η ζήτηση για τέτοια οχήματα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο κι οποιαδήποτε καθυστέρηση κυλά εις βάρος της εταιρείας σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σχεδιασμού, Andy Palmer, η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα μοντέλο που θα κοιτά στα ίσια το VW Golf, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της ασφάλειας και της στιβαρότητας.

Εξάλλου, όπως δήλωσε, το Golf διακρίνεται για την ποιότητα και τη συναρμογή στο εσωτερικό του, αλλά η εξωτερική του εμφάνιση είναι κάπως συντηρητική και δεν ταιριάζει με το προφίλ του ομίλου της Nissan.

Ο Palmer υποστήριξε μάλιστα, ότι ο σχεδιασμός του μοντέλου, οφείλει να είναι «προκλητικός» και σύγχρονος για να λάβει μέρος με αξιώσεις στο «παιχνίδι» των αγορών. Η μάσκα του, καθώς φαίνεται, θα είναι άγρια και νευρική με στυλιστικά στοιχεία από τα πρωτότυπα Invitation και Note-B, όπως διακρίνουμε και στη φωτογραφία.

Ωστόσο παρέμεινε ασαφής ως προς το οριστικό όνομα του μοντέλου, αλλά μάλλον θα θυμίζει κάτι από το παρελθόν, ανταποκρινόμενο στην φιλοσοφία της νέας τάσης, όπως το «Rival», χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί όμως κάτι.
Ως προς την κατασκευή του, τέλος, θα επιλεγεί το εργοστάσιο της εταιρείας στην Ισπανία.

Πηγή: Autotriti.gr