Την επιθυμία να συζητήσει με τους πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά και με τις αρμόδιες αρχές του Μπαχρέιν εξέφρασε ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ενόψει του τέταρτου γκραν πρι της σεζόν.

Ο υπεύθυνος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 τόνισε πως θα ήθελαν να αποφύγουν τις φασαρίες κατά τη διάρκεια του γκραν πρι, ενώ επισήμανε πως οι πολίτες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μπαχρέιν για να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματά τους.

«Δεν θέλουμε να δούμε φασαρίες. Δεν θέλουμε να δούμε ανθρώπους να διαφωνούν και να διαμαρτύρονται για πράγματα που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, επειδή στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνουμε. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι λάθος μας να πάμε καθώς υπάρχουν προβλήματα, συνεπώς θα ήμουν χαρούμενος αν μιλούσα μαζί τους», ήταν τα λόγια του υπεύθυνου των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1 για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι που διαφωνούν είναι κακοί και δεν νομίζω ότι θέλουν να πειράξουν άλλους ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται. Αν θέλεις να διαμαρτυρηθείς για κάτι, θα το κάνεις όταν όλα τα φώτα βρίσκονται σε πάνω σου», πρόσθεσε.

Το γκραν πρι του Μπαχρέιν πέρυσι πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα μετά την αναβολή του το 2011.