Κίνηση οχημάτων σε σήραγγες

Τι προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας


AUTO
8:53
10/04/2013
Κίνηση οχημάτων σε σήραγγες
3
loading

Η κίνηση και η στάθμευση μέσα στις σήραγγες δεν είναι όπως στον «ανοιχτό» δρόμο και πρέπει να γίνεται με βάση τον  Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Για την κίνηση των οχημάτων σε σήραγγες, που υποδεικνύονται από ειδικές πινακίδες, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει ότι οι οδηγοί απαγορεύεται:

α) Να πραγματοποιούν οπισθοπορεία.

β) Να πραγματοποιούν αναστροφή 180°.

γ) Να σταθμεύουν στις ειδικές διαπλατύνσεις, εκτός των περιπτώσεων έκτακτων οδικών συμβάντων.

Ακόμα και αν η σήραγγα είναι φωτισμένη, ο οδηγός πρέπει να ανάψει τα φώτα διασταύρωσης ή τα φώτα πορείας. Σε περίπτωση παρατεταμένης ακινητοποίησης, ο οδηγός πρέπει να σβήσει τη μηχανή του οχήματος του.

Οι οδηγοί υποχρεούνται να τηρούν τα ηλεκτρονικά μέσα σήμανσης και τις οδηγίες που δίδονται σε αυτούς από τα κέντρα ελέγχου σήραγγας μέσω μεγάφωνου ή ραδιόφωνου.

Πηγή: autotriti.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar john 73

  τιποτα δεν τηρουνται απο τα ανωθεν ,οι περισσοτεροι νεοελληνες οδηγοι (φευ)

 2. avatar Δημητρης

  Πώς αντιδρούμε μέσα σε σήραγγα όταν το προπορευόμενο όχημα,(Μπορεί να είναι και Φορτηγό) εχει πιάσει φωτιά και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ??

  1. avatar LogicBeast

   Ευτυχώς οι πιο μεγάλες σήραγγες στην Ελλάδα είναι σχετικά σύγχρονες, οπότε έχουν εξόδους διαφυγής κάθε 100m. Εφόσον δεν υπάρχει τρόπος για αναστροφή, αφήστε το αυτοκίνητό σας και αποδράστε στις πυροπροστατευμένες εξόδους. Αν είστε ακόμα στην σήραγγα όταν γεμίσει καπνό, ίσως να είναι ήδη αργά. Ακόμα και το αυτοκίνητό σας θα σταματήσει να δουλεύει λόγω έλειψης οξυγόνου (αυτό πάθανε πολλά από τα θύματα της φωτιάς στην σήραγγα του Mt . Blanc το 1999)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει