Η νίκη του Σεμπαστιάν Μπουεμί στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (13/07),  αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο για τη Nissan e.dams, η οποία νωρίτερα (πριν τον αγώνα) έσπασε το ρεκόρ  με τις περισσότερες pole positions από μια ομάδα σε μια σεζόν της Formula E (έξι στο σύνολο) και διεύρυνε το ρεκόρ για τον αριθμό των Super Pole εμφανίσεων από μία ομάδα μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο, στις 15.

Ο Ελβετός ήταν ο ταχύτερος στα προκριματικά, κατακτώντας τη Super Pole με διαφορά 0.412 του δευτερολέπτου από τον δεύτερο, διατηρώντας το προβάδισμα σε κάθε γύρο του αγώνα.

H Nissan e.dams συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία των επιδόσεων και στον αγώνα της Κυριακής, με τον Μπουεμί να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών της  ABB FIA Formula E, με πρώτο Ζαν Ερίκ Βερν (DS Techeetah Formula E Team) και τρίτο τον Λούκα ντι Γκράσι (Audi).

Η τελευταία νίκη είναι η πέμπτη για την ομάδα και η τέταρτη στη σειρά για τον Σεμπαστιάν Μπουεμί. Μετά τη δεύτερη θέση στη Γερμανία, την τρίτη στην Ελβετία, και τώρα κερδίζοντας την πρώτη και την τρίτη θέση στο διπλό αγώνα της Νέας Υόρκης, ο Ελβετός έγινε ο πρώτος οδηγός της Formula E, σε αυτήν τη σεζόν, που κέρδισε τέσσερις διαδοχικές θέσεις επί του βάθρου.

Νίκος Τσάδαρης