Η επόμενη ναυαρχίδα της Mercedes, S-Class, μεταξύ άλλων, θα εφοδιάζεται με το σύστημα 6D Vision, το οποίο θα εξασφαλίζει μία ξεκάθαρη εικόνα του τι βρίσκεται στο δρόμο του αυτοκινήτου.

«Στο μέλλον όλα τα πλήρως διασυνδεδεμένα και έξυπνα συστήματα υποβοήθησης του έργου του οδηγού θα βρίσκονται υπό την αιγίδα του «Intelligent Drive». Ένα από αυτά είναι και το 6D Vision, μία από τις βασικές τεχνολογίες που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων». Τα λόγια του καθηγητή Thomas Weber, μέλους του ΔΣ της Daimler είναι ενδεικτικά για την πορεία της εταιρίας και την έμφαση που δίνει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Η τεχνολογία 6D Vision αφορά στην προσθήκη μίας σειράς αισθητήρων, που θα εισαχθούν αρχικά στην επόμενη S-Class. Αυτοί θα παρατηρούν το δρόμο γύρω από το αυτοκίνητο και θα δημιουργούν μία στερεοσκοπική απεικόνιση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται κοντά σε αυτό, κινούμενων και ακίνητων, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα και να τα αναγνωρίζουν.

Έτσι, σε περίπτωση για παράδειγμα που το όχημα-φορέας του συστήματος διασταυρώνεται νύχτα ή ακολουθεί ένα άλλο αυτοκίνητο, αυτομάτως ρυθμίζει έτσι τη δέσμη των φώτων του, ώστε να μην το ενοχλεί. Αντίστοιχα, είναι σε θέση να ανιχνεύει πεζούς ή αλλά αυτοκίνητα στο δρόμο ή σε διασταυρώσεις, που υπάρχει περίπτωση να βρεθούν μπροστά στο δρόμο του αυτοκινήτου. Αυτές και άλλες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες μέσα στους επόμενους μήνες, που θα περάσει στην παραγωγή.

Πηγή: autotriti.gr