Σύμφωνα με πληροφορίες η BMW και η Brilliance Auto, συνεργάτης της γερμανικής εταιρείας στην Κίνα, βρίσκονται κοντά στη δημιουργία μιας νέας θυγατρικής και εγχώριας μάρκας.

Όπως αναφέρουν τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης, τα οχήματα που θα φέρουν το σήμα της νέας μάρκας, θα βασίζονται στην πλατφόρμα της προηγούμενης γενιάς της Σειράς 3.

Τα ίδια μέσα αναφέρουν επίσης ότι η κοινοπραξία BMW-Brilliance καταχώρησε ένα νέο εμπορικό όνομα, το «Zhi Nuo», το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «η υπόσχεση», χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση ούτε από τη BMW ούτε από τη Brilliance Auto.

Το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι η διάθεση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών να επεκταθούν στην Κίνα, γεγονός που ήδη λαμβάνει χώρα σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ σε άλλες έχει επίσης δρομολογηθεί.

Σε ό,τι αφορά στη BMW τα πράγματα είναι απλά. Στην περίπτωση που δημιουργήσει την νέα θυγατρική εταιρεία, αναμένεται να της χορηγηθεί άδεια για την κατασκευή μιας καινούριας μονάδας παραγωγής σε συνεργασία με την Brilliance Auto, στη Shenyang.

Πηγή: autotriti.gr