Ο Φερνάντο Αλόνσο θέλει να γράψει ιστορία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θέλοντας να γίνει μόλις ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία που έχει κερδίσει παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 1, τις 24 Ώρες στο ΛεΜαν και τον αγώνα στην πίστα της Ιντιανάπολης, τον περίφημο Indy 500. Τα πρώτα δύο τα έχει καταφέρει και του μένει πλέον το τρίτο, το οποίο θα διεκδικήσει αυτές τις ημέρες.

Ωστόσο, αυτό που έστρεψε τα βλέμματα -σε αυτό το χρονικό σημείο- τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στον Ισπανό οδηγό, είναι το τρομακτικό ατύχημα που είχε στη διάσημη οβάλ πίστα των ΗΠΑ. Ο 37χρονος πιλότος που συμμετέχει στον αγώνα με τη McLaren Racing Chevrolet, συγκρούστηκε με τον τοίχο κατά την έξοδό του από την τρίτη στροφή, με αποτέλεσμα να καταλήξει με δύναμη στην εσωτερική μπάρα ασφαλείας και στη συνέχεια στην εξωτερική.

Το μονοθέσιο του Αλόνσο είχε ανεξέλεγκτη πορεία για αρκετά μέτρα, μέχρι που αυτή σταμάτησε κοντά στον τοίχο. Παρά την ανησυχία που προκλήθηκε στους διοργανωτές και το υπόλοιπο πλήθος, όλοι καθησυχάστηκαν όταν ο ίδιος εγκατέλειψε χωρίς βοήθεια το αυτοκίνητό του.

Στη συνέχεια ο Ισπανός πέρασε από εξονυχιστικό ιατρικό έλεγχο, πριν πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο της περιοχής, οι οποίες έδειξαν πως δεν υπέστη κάτι από το συμβάν. «Ήταν ένα λάθος που έκανα στη στροφή. Ευτυχώς συνέβη σήμερα και όχι στον αγώνα. Λυπάμαι για την ομάδα, θα επιστρέψω πιο δυνατός αύριο», επισήμανε ο έμπειρος οδηγός.

Δείτε το ατύχημα του Αλόνσο: