Ο Axel Andorff είναι ο νέος Αντιπρόεδρος της Seat για το R&D και αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα την 1η Μαρτίου.

Με σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, ο νέος Αντιπρόεδρος θα κατευθύνει τα έργα καινοτομίας της ισπανικής μάρκας, ειδικά αυτά που αφορούν τη συνδεσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση, καθώς και την προώθηση λύσεων και νέων μορφών κινητικότητας.

Ως νέος Αντιπρόεδρος R&D, θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο της εταιρείας, Luca de Meo και θα είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Διαδέχεται τον Dr. Matthias Rabe, ο οποίος αναλαμβάνει τη διεύθυνση Technical Development Operations της Volkswagen μετά από 8 χρόνια θητείας στην ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Αντιπρόεδρος R&D είναι υπεύθυνος για τους τομείς Σχεδίασης και το Τεχνικό Κέντρο, το κέντρο γνώσεων όπου εργάζονται περισσότεροι από 1.000 μηχανικοί για την ανάπτυξη της καινοτομίας στα αυτοκίνητα και την προώθηση μελλοντικών λύσεων κινητικότητας.

Ο Andorff, 46 ετών, είναι Mechanical and Economics Engineer με πτυχίο από το  Πανεπιστήμιο του Kaiserslautern (Γερμανία). Έχει αποκτήσει όλη την επαγγελματική του κατάρτιση στη Daimler, όπου ξεκίνησε το 2000.

Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο και για πέντε χρόνια ήταν υπεύθυνος για την ηλεκτρική και compact αρχιτεκτονική των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Παλαιότερα κατείχε διάφορες θέσεις της Mercedes-Benz R&D και Purchasing.

Μεταξύ άλλων ήταν επικεφαλής των μοντέλων πρώτης γενιάς GLA, CLA και CLA Shooting Brake. Επιπλέον, προώθησε την Daimler στην αγορά της Κίνα, όπου ηγήθηκε της δημιουργίας του εκεί δικτύου της εταιρείας.

Νίκος Τσάδαρης