Είναι κάτι που έχουν πάθει πολλοί από κείνο το πετραδάκι που προσγειώνεται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου αφήνοντας μια ωραιότατη ρωγμή στην επιφάνειά του.

Και με τις ρωγμές στο παρμπρίζ δεν παίζουμε ποτέ, κάνοντας την άμεση αντικατάστασή του το μόνο ενδεδειγμένο βήμα. Η χαραγματιά μπορεί εξάλλου να απλωθεί γρήγορα και να καταλήξει σε χειρότερες καταστάσεις, περιορίζοντας ταυτοχρόνως και την ορατότητα.

Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση του ραγίσματος σε ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια είναι με ένα (διαφανές) βερνίκι νυχιών. Εφαρμόζουμε το βερνίκι και στις δύο πλευρές της ρωγμής (εσωτερικά και εξωτερικά) και το αφήνουμε να στεγνώσει, πριν βάλουμε πλώρη για το συνεργείο.

Η επισκευή είναι φυσικά προσωρινή και δεν αντικαθιστά την επιβεβλημένη επισκευή. Το μυστικό μάς λέει η γνωστή ιστοσελίδα Popular Mechanics, συνιστώντας να καθαρίζεται πρώτα η επιφάνεια και το βερνίκι να εφαρμόζεται ακόμα και στα τμήματα του παρμπρίζ όπου θα μπορούσε να εξαπλωθεί η ρωγμή.

«Αυτό θα βοηθήσει το γυαλί να παραμείνει στη θέση του για σύντομο χρονικό διάστημα, δίνοντάς σου χρόνο να κλείσεις ένα ραντεβού στο συνεργείο». Η ιστοσελίδα προτείνει εναλλακτικά και την κόλλα στιγμής.

Το ίδιο μας λέει η ιστοσελίδα του Fox News, το περιοδικό Reader’s Digest, αλλά και η εταιρία αντικατάστασης κρυστάλλων T&S Auto Glass, συμβουλεύοντας επίσης πως «οι τεχνικές της κόλλας και του βερνικιού νυχιών είναι βραχυπρόθεσμες, προσωρινές επισκευές που σου δίνουν χρόνο μέχρι τον επαγγελματικό έλεγχο»…