Ποια είναι η «προίκα» του καινούργιου αυτοκινήτου; Τι είναι αυτό που σε κάνει να κοιμάσαι το βράδυ ήσυχος; Αν είναι η εγγύηση, μήπως τελικά όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο το καλύτερο;

Οι εποχές που το καινούργιο αυτοκίνητο ξεχώριζε βασικά από την εθιστική μυρωδιά της «καινουργίλας» έχουν περάσει. Σήμερα το ζουμί είναι αλλού. Είναι στο να έχεις την τελευταία τεχνολογία ώστε να μην καίει και να μην ρυπαίνει (για τα τέλη), να σε πηγαίνει στα σίγουρα και με ασφάλεια και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτό το τελευταίο μεταφράζεται φυσικά στην εγγύηση.

Γιατί ξέρεις πως το αυτοκίνητο που σου κάνει τη δουλειά σου, ότι και να «βγάλει» είναι καλυμμένο. Μεγάλη υπόθεση. Ακόμη μεγαλύτερη όταν σκοπεύεις το αυτοκίνητο αυτό να το κρατήσεις για καιρό. Γιατί τότε μια απλή, ελάχιστη διετής εγγύηση, δε φτάνει. Θες το παραπάνω. Όταν λοιπόν τα πράγματα σφίγγουν η διάρκεια της εγγύησης παίζει ρόλο. Το θέμα είναι πόσο μεγάλο ρόλο παίζει. Γιατί φυσικά δε θα πληρώσεις «μπροστά» τη διαφορά. Δηλαδή δε θα πεις, κάτσε να βάλω δυο χιλιάρικα ακόμη να πάρω το τάδε μοντέλο που έχει μεγαλύτερη εγγύηση. Θες να είναι στην τιμή.

Και θες φυσικά το αυτοκίνητο που θα πάρεις να έχει όλα τα κομφόρ. Και την τεχνολογία, και την κατανάλωση, και τους ρύπους, και τις επιδόσεις. Και το ντιζάιν, γιατί όπως και να το κάνουμε, όταν αγοράζεις αυτοκίνητο με σκοπό να το κρατήσεις, θες να σου αρέσει. Και τέλος θες η εγγύηση να μην έχει δέκα σελίδες ψιλά γράμματα με εξαιρέσεις. Ακόμη καλύτερα η εγγύηση να είναι μεταβιβάσιμη ώστε όταν πουλήσεις να κερδίσεις από την ένδειξη «εντός εγγύησης» στην αγγελία.

Τη βάζουμε όμως την εγγύηση ψηλά στις προτεραιότητες όταν αναζητάμε καινούργιο αυτοκίνητο; Ή μήπως η κεκτημένη ταχύτητα έχει φέρει μόνο την τιμή αγοράς και την κατανάλωση σε πρώτη προτεραιότητα; Εσείς θυμάστε να δείτε ποιο μοντέλο προσφέρει εκτός από τα άλλα και τη μακρύτερη εγγύηση; Πόσο ψηλά την έχετε στη λίστα χαρακτηριστικών που ελέγχετε πριν διαλέξετε; Τι λέτε;

Πηγή: Autotriti.gr