Εκμεταλλευόμενη όλα τα πλεονεκτήματα της επιβατικής έκδοσης του Fiat Panda, του δημοφιλέστερου μοντέλου στην κατηγορία Α, η Fiat Professional, δημιούργησε το Panda Van, ένα μοντέλο που ξεχωρίζει χάρη και στην πιο πλήρη γκάμα επιλογών που προσφέρει στην κατηγορία, όσον αφορά στα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα. Παράλληλα η διάθεση έκδοσης 4Χ4, αποτελεί μια μοναδική πρόταση στην κατηγορία των Mini-Vanette.

Κινητήρες

Με στόχο την εστίαση στις διαφορετικές ανάγκες κάθε επαγγελματία, το Panda Van προσφέρει τρείς επιλογές όσον αφορά στα μηχανικά μέρη. Στη βάση της γκάμας, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 1.2 λίτρων με τους 69 ίππους, για όσους αναζητούν ένα προσιτό συμπαγές επαγγελματικό όχημα.

Επίσης, διατίθεται και η έκδοση CNG για όσους αναζητούν την μέγιστη οικονομία καυσίμου. Χρησιμοποιώντας τον βραβευμένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Twinair με τους 80 ίππους, το Panda Van-CNG, συνδυάζει υψηλή απόδοση με ελάχιστο κόστος χρήσης. Παράλληλα, χάρη στην ύπαρξη του ρεζερβουάρ βενζίνης 35 λίτρων, είναι ένα πραγματικό bi-fuel όχημα με κορυφαία αυτονομία.

Τέλος, για όσους κινούνται σε δύσβατα εδάφη, το Panda Van προσφέρεται και σε έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς (4Χ4). Το Panda 4Χ4 χάρη στο χαμηλό βάρος, την τετρακίνηση, το αυξημένο ύψος από το έδαφος αλλά και τις συμπαγείς διαστάσεις του (μικροί πρόβολοι) θεωρείται ως ένα από τα πλέον ικανά οχήματα εκτός δρόμου ανεξαρτήτως κατηγορίας. Σε συνδυασμό με τον βενζινοκινητήρα Twinair των 85 ίππων, το Panda Van 4X4 αποτελεί μια πρόταση με μοναδικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία των Mini-Vanette, όντας ένα επαγγελματικό όχημα παντός καιρού, ικανό να ανταπεξέλθει και στις πλέον αντίξοες καιρικές-οδικές συνθήκες.

Εκμετάλλευση χώρων

Με μήκος μόλις 3,65 μέτρα, στο Panda Van κάθε εκατοστό έχει εκμεταλλευτεί προς όφελος των εσωτερικών χώρων. Με ωφέλιμο όγκο φόρτωσης 1 μ3, το μικρό van διαθέτει την κορυφαία αναλογία διαστάσεων/μεταφορικών δυνατοτήτων, διατηρώντας παράλληλα σημαντικό ωφέλιμο βάρος (έως 510 κιλά). Παράλληλα, η πρακτικότητα ενισχύεται από τις 5 πόρτες, καθώς και τα ακάλυπτα τζάμια στις πίσω πλαϊνές πόρτες.

Παροχές στους επαγγελματίες

Η Fiat Professional, έχει αναπτύξει μια σειρά παροχών που είναι πολύτιμες για τους επαγγελματίες. Στο πλαίσιο αυτό, το Panda Van καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 χρόνων, καθώς και αντίστοιχης διάρκειας κάλυψη οδικής βοήθειας. Παράλληλα οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τις 9.070 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α και συμπεριλαμβανομένης έκπτωσης συνολικής αξίας 2.500 ευρώ που ισχύει για όλη τη γκάμα του Panda Van). Συνδυαστικά με τη χρηματική έκπτωση, η Fiat Professional, προσφέρει και τη δυνατότητα απόκτησης του μοντέλου με χρηματοδότηση με προνομιακό επιτόκιο 2,9% μέσω της FCA Capital.

Νίκος Τσάδαρης