O πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος MotoGP πιστεύει ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα, όπως δήλωσε πριν τον 15ο γύρο του πρωταθλήματος που θα γίνει στην Ιαπωνική πίστα του Motegi.

Ο Lorenzo δεν έχει κερδίσει τον όψιμο μεγάλο του αντίπαλο και διεκδικητή του τίτλου, Dani Pedrosa, από τον αγώνα της Laguna Seca τον περασμένο Ιούλιο. Έχει όμως ένα προβάδισμα 33 βαθμών με 4 αγώνες να απομένουν και αυτό σημαίνει ότι τίποτε δεν έχει κριθεί καθώς τα πάντα μπορούν να ανατραπούν.

Ο Lerenzo είχε τεθεί εκτός αγώνα από πτώση στο Assen φέρνοντας τον Pedrosa σε απόσταση βολής στην βαθμολογία. Όμως η «αδικία» εξισορροπήθηκε όταν ο Pedrosa εγκατέλειψε στο Misano και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο –παρασύρθηκε από άλλο αναβάτη.

Η επιστροφή του συναθλητή του Pedrosa και εν ενεργεία πρωταθλητή, Casey Stoner, περιπλέκει τη μονομαχία για τον τίτλο. Ένας ακόμη διεκδικητής προστίθεται στην εικόνα, όμως ο Lorenzo είναι αποφασισμένος για μία νίκη στην πατρίδα της Yamaha.

«Ξεκινάμε τους ασιατικούς αγώνες με προβάδισμα στην βαθμολογία και με την ομάδα σε καλή κατάσταση, μετά τον αγώνα της Αραγονίας,» δήλωσε ο Lorenzo, που ήταν 2ος πίσω από τον ασυγκράτητο Pedrosa.

«Ασφαλώς θα είναι δύσκολο γιατί οι ανταγωνιστές μας σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος είναι πολύ δυνατοί, όμως εμείς πρέπει να σχεδιάσουμε τη στρατηγική μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Το Motegi είναι μία πίστα που μου αρέσει, κέρδισα εδώ το 2009 και πιστεύω ότι μπορώ να παλέψω και πάλι για τη νίκη αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο πρωταθλητής του 2010.

Ο team manager της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, Wilco Zeelenberg κάνει επίσης λόγο για διεύρυνση της διαφοράς στη βαθμολογία και όχι για ελεγχόμενη μείωση.

«Το Motegi μπορεί να είναι δύσκολη πίστα όμως ο Jorge είναι παθιασμένος και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Θα ήταν η καλύτερη αρχή για τους τρεις συνεχόμενους αγώνες που έχουμε μπροστά μας μια ενίσχυση του προβαδίσματος που έχουμε στην βαθμολογία», δήλωσε ο Zeelenberg.

Πέρα από την ατυχία του Lorenzo στο Assen, σε όλους τους υπόλοιπους φετινούς αγώνες ο Jorge Lorenzo έχει τερματίσει είτε πρώτος είτε δεύτερος .

Με αυτή τη δυναμική δεδομένη, ο Lorenzo «αντέχει» να χάνει 8 βαθμούς σε κάθε αγώνα έναντι του Pedrosa, μέχρι το τέλος. Η διαφορά πρώτου και τρίτου είναι 9 βαθμοί, που σημαίνει ότι πρέπει ο Pedrosa να κερδίσει όλους τους αγώνες και πάντα να μπαίνει κάποιος ανάμεσά τους.

Ποιος θα είναι αυτός; Η εύκολη απάντηση είναι ο Stoner pου επιστρέφει υγιής και ξεκούραστος για τους τελευταίους αγώνες της καριέρας του στα MotoGP. Όμως ο Stoner έρχεται για να κερδίσει όσους μπορεί από αυτούς, όχι για να μείνει δεύτερος. Και αν κερδίσει ο Stoner έναν αγώνα, ο Pedrosa και η Honda αποχαιρετούν τον τίτλο…