Η «καρό σημαία» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2018 θα πέσει την προσεχή Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Kartodromo των Αφιδνών με μια μεγάλη γιορτή του kart στην οποία (με τη συμμετοχή 29 αγωνιζόμενων) θα αναδειχθούν οι φετινοί πρωταθλητές.

Μετά τους δύο αγώνες της Άνοιξης, στα Μέγαρα και στο Νέο Ρύσιο της Θεσσαλονίκης, και δύο εβδομάδες μετά τις συναρπαστικές μάχες στην πίστα των Αφιδνών, η αυλαία πέφτει τώρα με τον 4ο και τελευταίο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος.

Στον αγώνα που διοργανώνεται από την «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου / ΑΛΑ» σε συνεργασία με το «Artemis Auto Club», αναμένονται συγκλονιστικές μάχες, κυρίως στις κατηγορίες Mini και Junior που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των συμμετοχών με 11 και 9 αγωνιζόμενους αντίστοιχα.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του αγώνα, το Σάββατο 24/11 στις 14:30-17:00 θα διεξαχθεί ο Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος στα pits του Kartodromo, ενώ την Κυριακή οι πρώτες δοκιμές θα αρχίσουν στις 09:00 το πρωί, μετά την ενημέρωση των αγωνιζόμενων από τον Αλυτάρχη.

Θα ακολουθήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές και έπειτα οι αγώνες: πλην της Club, που έχει δύο τελικούς 12 γύρων, οι άλλες κατηγορίες θα έχουν δύο σκέλη προκριματικών (8 γύρων για τη Mini, 10 γύρων για τη Junior και 12 γύρων για τις Senior, KZ2) και εντέλει τους μεγάλους τελικούς που περιλαμβάνουν 12 γύρους για τη Mini, 15 για τη Junior και 17 για τις Senior και KZ2.

Νίκος Τσάδαρης