Με σημείωσή στο προσωπικό blog του στην ιστοσελίδα της Repsol Honda ο Casey Stoner δήλωσε ότι άμεσος στόχος του είναι η επιστροφή του στο ιδιαίτερα σημαντικό για την Honda GP της Ιαπωνίας που διεξάγεται στην πίστα Twin Ring Montegi.

Οι τελευταίες φήμες που ακούστηκαν στα paddock της Αραγωνίας δείχνουν επίσης ότι αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής του.

Ο Stoner βρίσκεται στην πατρίδα του όπου αναρρώνει μετά την επέμβαση στον αστράγαλο, απαραίτητη για να διορθωθεί η ζημιά στους τένοντες της άρθρωσης, αποτέλεσμα του κακού χάισαϊντ που είχε στα χρονομετρημένα της Ινδιανάπολης.

Παρά τον τραυματισμό, ο Stoner είχε επιλέξει να αγωνιστεί και τερμάτισε 4ος. Για την απόφασή του αυτή «τα άκουσε για τα καλά» από τους γιατρούς του που του επέβαλαν αμέσως μετά να εγχειριστεί.

Ο Stoner έχασε τους αγώνες στο Brno, το Misano και την Aragon, ξεχνώντας κάθε σκέψη για τίτλο, σε αυτήν την τελευταία του χρονιά στα MotoGP. Σε 2 από τους αγώνες αυτούς αντικαταστάθηκε από τον J. Rea του παγκόσμιου Superbike που μάλλον εξέπληξε με την απόδοσή του (8ος και 7ος).

«Άλλη μία ήσυχη εβδομάδα εδώ στην Αυστραλία, με ξεκούραση, φυσικοθεραπεία και υπακοή στις εντολές των γιατρών… Τα καλά νέα είναι πως νιώθω ικανός να αγωνιστώ στο Motegi και να ξαναβρεθώ με την ομάδα μου την ερχόμενη εβδομάδα. Περιμένω πως και πως να βγω στην πίστα! Το Σαββατοκύριακο θα παρακολουθήσω τον αγώνα των V8 στο Bathurst».

«Κατά καλή μου τύχη είχα κατορθώσει να τον παρακολουθήσω και πέρυσι και είναι πραγματικά ένα από τα εξαιρετικά μηχανοκίνητα δρώμενα της χρονιάς, οπότε χαίρομαι πολύ που θα το ξαναδώ φέτος. Ευχαριστώ για τα όμορφα μηνύματα στο blog, περιμένω με λαχτάρα να επιστρέψω στο Motegi και να αγωνιστώ μπροστά στους λάτρεις της Honda!»

Μένουν μόλις 4 αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πλέον και το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Casey θα βοηθήσει τον Pedrosa στην προσπάθειά του για τον πρώτο του τίτλο στα MotoGP, αφού ο ίδιος δεν έχει πια ελπίδες.

Ο Pedrosa δήλωσε μετά την Αραγωνία ότι δεν μπορεί να του ζητήσει κάτι τέτοιο, όμως ο Stoner -αν είναι fit- είναι ο μόνος που μπορεί να κόψει βαθμούς από τον Jorge Lorenzo που προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 33 βαθμών.