«Είμαστε συναθλητές στην ίδια ομάδα, αλλά στοχεύουμε και οι δύο στη νίκη. Ο Casey θα επιστρέψει και θα θέλει να κερδίσει τους τελευταίους αγώνες της καριέρας του» – Dani Pedrosa.

Ο Dani Pedrosa απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη βοήθεια του συναθλητή του στην Repsol Honda ώστε να τον υποστηρίξει στρατηγικά στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο.

Παρά τη νίκη του στην Αραγονία την Κυριακή, ο Pedrosa έχει στη διάθεσή του μόλις 4 αγώνες για να καλύψει τη διαφορά των 33 βαθμών που τον χωρίζουν από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία, Jorge Lorenzo.

Όπως και ο Pedrosa, ο εν ενεργεία πρωταθλητής Casey Stoner έχει κερδίσει 4 αγώνες φέτος. Τραυματίστηκε όμως και πήγε στην Αυστραλία για να κάνει εγχείρηση στον αστράγαλό του. Έτσι έχασε τους τρεις τελευταίους αγώνες και μαζί τις ελπίδες του για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Αυστραλός που πρόκειται να σταματήσει τους αγώνες μοτοσυκλέτας στο τέλος της χρονιάς, έχει προγραμματίζει την επιστροφή του στη δράση για τον αγώνα της Ιαπωνίας στα μέσα Οκτωβρίου.

«Κερδίζεις ένα πρωτάθλημα επειδή είσαι ο καλύτερος συνολικά από όλους τους άλλους. Όχι επειδή κάποιος σε βοήθησε», λέει ο Pedrosa.

«Έχουμε δει περιπτώσεις όπου ένας οδηγός χρειάζεται βαθμούς και ο συναθλητής του στην ομάδα τον αφήνει να περάσει, μετά από μια πτώση για παράδειγμα. Όμως ο Casey είναι γεννημένος νικητής και δεν θα του ζητούσα ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο».

«Είμαστε συναθλητές αλλά θέλουμε και οι δύο να κερδίσουμε. Αν επιστρέφει είναι επειδή θέλει να κλείσει την καριέρα του κερδίζοντας τους τελευταίους του αγώνες». Ο Pedrosa συμπλήρωσε ότι αντιμετωπίζει τον κάθε αγώνα ξεχωριστά.

«Για να είμαι σαφής, θα προσπαθήσω να κάνω έναν καλό αγώνα κάθε Κυριακή και να μην σκέφτομαι τι θα κάνει ο Lorenzo».

Ο μικρόσωμος Ισπανός απέκλεισε την περίπτωση για αγώνες τακτικής. Για παράδειγμα να ρίξει λίγο τον ρυθμό ώστε να εμπλακούν και άλλοι στο κυνήγι της νίκης, ώστε να υπάρχει το ενδεχόμενο να κόψουν βαθμούς από τον Lorenzo.

«Αυτά τα πράγματα μπορείς να τα κάνεις στα 125cc ή στη Moto3, όμως με αυτές τις μοτοσυκλέτες δεν είναι και τόσο εύκολο,» σχολίασε. «Ο ρυθμός είναι ρυθμός και δεν μπορείς να τον ανακόψεις».

Παρότι ο Pedrosa δεν περιμένει κάποια «χάρη» από τον Stoner, ο Lorenzo αισθάνεται ότι η επιστροφή του Stoner θα του δυσκολέψει τη ζωή.

«Σίγουρα ο Casey θα μου δυσκολέψει τη ζωή και αρκεί ένα μικρό λάθος για να χάσουμε το πλεονέκτημά μας», λέει ο πρωταθλητής του 2010. «Πρέπει να τελειοποιήσουμε τη μοτοσυκλέτα ώστε να μπορούμε να κερδίσουμε κι άλλους αγώνες μέχρι το τέλος».

Ο Pedrosa πρέπει να «κόβει» κατά μέσο όρο 8,25 βαθμούς σε κάθε αγώνα για να πιάσει τον Lorenzo. Με φυσιολογικές συνθήκες αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αν κερδίσει όλους τους αγώνες ο Pedrosa και ο Stoner ή κάποιος άλλος είναι δεύτερος, ο Lorenzo χάνει τον τίτλο.

Μόνο κάτι απρόοπτο, μια εγκατάλειψη ή τερματισμός σε πιο πίσω θέσεις του Lorenzo μπορεί να δώσει ελπίδες αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος του πρωταθλήματος.

Μιλάμε όμως για τον αλάνθαστο Lorenzo που η χειρότερη θέση που έχει τερματίσει φέτος είναι δεύτερος. Έχει μόνο μία εγκατάλειψη από πτώση (στην Ολλανδία) κι αυτή χωρίς να είναι δική του ευθύνη, καθώς τον είχε παρασύρει ο Bautista στον 1ο γύρο…