Όσοι ζουν ή επισκέπτονται το Λονδίνο έχουν τις περισσότερες πιθανότητες σε κάποιους από τους πολυσύχναστους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας να αντικρίσουν κάποιο εντυπωσιακό και πανάκριβο supercar. Αυτό αναφέρει η έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Activity Superstore αναλύοντας τις φωτογραφίες μοντέλων δώδεκα διαφορετικών εταιρειών που δημοσιεύτηκαν και κοινοποιήθηκαν στο Instagram.

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι την τελευταία τριετία 148,1 εκατομμύρια φωτογραφίες από supercars αναρτήθηκαν και κοινοποιήθηκαν στη δημοφιλή εφαρμογή, εκ των οποίων οι 6,1 εκατ. τραβήχτηκαν σε κάποιο σημείο του Λονδίνου. Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Μόσχα με 5,9 εκατ. φωτογραφίες, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Λος Άντζελες με 4 εκατ. Στην τέταρτη θέση συναντάμε τη Νέα Υόρκη (3,7 εκατ.), ενώ πέμπτο είναι το Ντουμπάι (3,6 εκατ.).

Το Παρίσι φιγουράρει στην έκτη θέση (3,4 εκατ.), με την Κωνσταντινούπολη να ακολουθεί (3,3 εκατ.). Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό βρίσκεται μόλις στην όγδοη θέση με 2,9 εκατ. φωτογραφίες. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Στουτγκάρδη (2,8 εκατ.) και το Τορόντο (1,9 εκατ.).

«Ζούμε σε μια εποχή επίδειξης supercars, όπου εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι χρησιμοποιούν τα εξωτικά και πολυτελή οχήματά τους για να εντυπωσιάσουν το κοινό. Και προφανώς δουλεύει καθώς τα τελευταία τρία χρόνια 148 εκατομμύρια supercars έχουν “ανέβει” στο Instagram», αναφέρει ο επικεφαλής IT και συστημάτων του Activity Superstore, Matt Davis. «Μπορεί να υπάρχουν πολλοί ειδικοί εκεί έξω, αλλά σχεδόν όλοι μπορούν να εκτιμήσουν ένα όμορφο και καλοφτιαγμένο supercar όταν το δουν στο δρόμο», πρόσθεσε. «Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν χάρτη με τις πρωτεύουσες των supercars ώστε ο κόσμος να γνωρίζει ποια πόλη να επισκεφθεί εάν θέλει να αντικρύσει κάποιο».

Σύμφωνα με την έρευνα η δημοφιλέστερη μάρκα είναι η Ferrari με 53 εκατ. δημοσιεύσεις στο Instagram, ακολουθούμενη από τις Lamborghini (48,1 εκατ.) και Porsche (43,1 εκατ.). Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν η McLaren (17,6 εκατ.), η Bentley (17,5 εκατ.) και η Bugatti (16,8 εκατ.).

Τέλος, όπως αναφέρει η έρευνα, το Λονδίνο είναι το καλύτερο μέρος για όσους θέλουν να δουν Aston Martin, Bugatti, Ferrari, Lamborghini και Pagani. Στη Μοσχα συναντάς πιο συχνά στο δρόμο Bentley και Porsche, ενώ το Λος Άντζελες είναι ο νούμερο ένα προορισμός για όσους θέλουν να δουν McLaren. Η δε Γουαδαλαχάρα αποτελεί το κορυφαίο μέρος στον κόσμο γι’ αυτούς που θέλουν να δουν κάποιο Koenigsegg ή κάποιο Pagani.