Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο δεξί του χέρι υπεβλήθη ο αναβάτης της Σουζούκι, Λόρις Καπιρόσι, μετά το ατύχημά του στο Misano, αλλά δεν έγινε ακόμα γνωστό αν θα είναι έτοιμος για το επόμενο γκραν πρι στο Aragon.

Ο αναβάτης της Suzuki χρειάστηκε μια 90λεπτη επέμβαση για την ανακατασκευή του οστού στο μικρό δάχτυλο του χεριού του, και για να επαναδομηθεί ένας κομμένος τένοντας, μετά τη σύγκρουσή του στην πρώτη στροφή με τον Νίκι Χέιντεν της Ducati, στο γκραν πρι του San Marino.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο του San Marino από τον Δρ. Ολιβιέρο Σοράνι, και ο Καπιρόσι έχει πλέον επιστρέψει στο σπίτι του για να αναρρώσει. Είναι αβέβαιο ακόμα εάν θα προλάβει το προσεχές γκραν πρι του Aragon, στις 19 Σεπτεμβρίου.

«Η εγχείρηση πήγε πολύ καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος με όσα μου είπε ο Δρ Σοράνι όταν βγήκα από το χειρουργείο», είπε ο Καπιρόσι. «Ο Δρ Κλαούντιο Κόστα (χειρουργός του MotoGP), ήταν επίσης παρών και γνωρίζει πώς θα θεραπευτεί το τραύμα, και θα με βοηθήσει να πάρω τη σωστή απόφαση για το πότε μπορώ να αγωνιστώ πάλι. Το οστό έχει ανακατασκευαστεί και μου είπαν ότι θα έχω πλήρη κίνηση ξανά -κάτι που είναι σπουδαίο νέο- αλλά προς το παρόν το δάχτυλο είναι ακινητοποιημένο για να μην προκαλέσω καμία ζημιά στην εξαιρετική δουλειά που έκανε ο χειρουργός».

Ο Καπιρόσι επανέλαβε επίσης τη θλίψη του για το θάνατο του αναβάτη του Moto2, Σόγια Τομιζάβα, στο ατύχημα κατά τη διάρκεια του γκραν πρι του San Marino το Σαββατοκύριακο.

«Αν και πονάω αρκετά, αυτό είναι δεν τίποτα σε σύγκριση με ό,τι συνέβη στο Misano την Κυριακή, και για μία ακόμη φορά θέλω να στείλω τις ευχές και τις προσευχές μου στην οικογένεια Τομιζάβα στην ώρα της μεγάλης τους θλίψης».

πηγή: gazzetta.gr