Σήμερα και αύριο, ανήμερα της εθνικής επετείου, το Seajets ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda επιστρέφει στην αγωνιστική δράση σε μια συμβολική επιστροφή καθώς έχει διπλό χαρακτήρα. Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών υποδέχεται τους συμμετέχοντες στο φετινό Ενιαίο και η Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Σερρών, έπειτα από έγκριση της Ο.Μ.Α.Ε., διοργανώνει τον 9ο και 10ο αγώνα του θεσμού. Παράλληλα το Ενιαίο επιστρέφει στις Σέρρες, όπου για τελευταία φορά διεξήχθη εκεί αγώνας, το 2005.

Οι οδηγοί του Ενιαίου Skoda αποφάσισαν πως στην φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα δεν θα μπορούσαν να μην επισκεφτούν το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών και ο Σ.Ο.Α.Α. φρόντισε η επιθυμία τους να γίνει πράξη. Ως εκ τούτου το Σαββατοκύριακο της Εθνικής Επετείου συνδυάζεται στην προκειμένη περίπτωση με αγωνιστική δράση, η οποία φέρνει τους διεκδικητές των δύο τίτλων, αλλά και νέα πρόσωπα στις αγωνιστικές θέσεις των Skoda Fabia 1.2 TSI.

Ο Μίλτος Κύρκος στη Γενική και ο Φίλιππος Καλέσης στην κατηγορία των Νέων, επισκέπτονται τις Σέρρες από τη θέση των πρωτοπόρων στις δύο αντίστοιχες βαθμολογίες. Ο τελευταίος μάλιστα προέρχεται από σπουδαίες εμφανίσεις στο Le Mans της Γαλλίας, όπου στους παγκόσμιους τελικούς του ΙΑΜΕ Καρτ πρωταγωνίστησε και διεκδίκησε ακόμη και τη νίκη.

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος σκοπεύει να συνεχίσει τα εξαιρετικά του φετινά αποτελέσματα, τα οποία τον έχουν φέρει μια ανάσα μακριά από τον τίτλο των Νέων, ενώ ο Πρωταθλητής Νέων του 2017, Στράτος Κυρλαγκίτσης θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Παρόλα αυτά τo Ενιαίο του ΣΟΑΑ υποδέχεται και νέους οδηγούς, πιστοποιώντας έτσι το ενδιαφέρον γύρω από τον θεσμό. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, συμμετέχων στους αγώνες ως «ILIO» με την Ferrari, θα βρεθεί τώρα σε ένα διαφορετικό μπάκετ και θα κερδίσει μια ακόμη εμπειρία στην καριέρα του μέχρι τώρα. Μόνο αμελητέα δεν μπορεί να θεωρείται η παρουσία του Στέφανου Καμιτσάκη που συμμετέχει για πρώτη φορά στον θεσμό αλλά φέρνει την εμπειρία του και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ενώ ο Χριστόφορος Γρατσίας θα τεθεί αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Νέους της κατηγορίας του.

Το αγωνιστικό διήμερο στις Σέρρες ξεκινά το πρωί του Σαββάτου, με τις ελεύθερες δοκιμές να αρχίζουν στις 09:45, ενώ την Κυριακή ο 1ος αγώνας της ημέρας έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 και ο 2ος για τις 13:00.

Νίκος Τσάδαρης