Ο Rhys Millen όχι μόνο κατάφερε να πάρει τη νίκη στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak, αλλά με χρόνο 9 λεπτά και 46 δεύτερα, σημείωσε ένα νέο ρεκόρ στην Ιστορία του θεσμού.

Ο οδηγός και ιδιοκτήτης της Rhys Millen Racing (RMR) κατάφερε να ανέβει στα 4,3 χιλιόμετρα υψομέτρου της κορυφής του Pikes Peak σε χρόνο 9:46.164, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη θρυλική ανάβαση.

Αυτό χάρη σε ένα ειδικά εξελιγμένο αγωνιστικό Hyundai Genesis Coupe, συνολικής ισχύος 710 ίππων και ροπής 948 Nm.

Ειδικά για τη φετινή ανάβαση, το συγκεκριμένο όχημα είχε ντυθεί με ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο. αγωνιστικά σλικ ελαστικά Hankook F200, custom τροχούς της HRE, αναβαθμισμένα φρένα και μία τουρμπίνα Garrett GRX3582.

O Rhus Millen, μετά από την ανάβαση δήλωσε: «Με τη γνώση και τις εμπειρίες που αποκτήσαμε από τις προηγούμενες χρονιές, με το Genesis Coupe, η ομάδα κατάφερε να κάνει μερικές πολύ σοβαρές βελτιώσεις, προσθέτοντας επιπλέον αρνητική άντωση και αυξάνοντας την πρόσφυση, χάρη και στο νέο οδόστρωμα.

Το να σπάσω το φράγμα των 10 λεπτών ήταν κάτι που πάτα ήθελα να κάνω και αισθάνομαι σπουδαία που πέτυχα το στόχο μου το 2012».

Πηγή: autotriti.gr