Ρισκάρει πολύ ο Andrea Dovizioso. Ο αναβάτης της TECH 3 φοβάται ότι θα μείνει έξω από τα σχέδια της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha και τα παίζει όλα για όλα.

Στο Mugello το ξεκαθάρισε: θέλει μόνο να οδηγήσει εργοστασιακή Μ1 του χρόνου, αλλά λοξοκοιτάζει και προς το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike ως εναλλακτική, στην περίπτωση που δεν του «κάτσει»…

Ο Ιταλός έχει ήδη πάρει τέσσερα βάθρα στους 5 τελευταίους αγώνες και είναι 4ος στη βαθμολογία αναβατών, μία θέση μπροστά από τον υπερφιλόδοξο συναθλητή του στην ομάδα, τον Cal Crutchlow. Είναι δε ο «Dovi» ο δεύτερος καλύτερος αναβάτης της Yamaha (φέτος) μετά το Lorenzo που προηγείται και στη Βαθμολογία.

Δήλωσε ακριβώς στο ιταλικό Motosprint ο Andrea: «Η Yamaha δεν έχει αποφασίσει ακόμα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Έχω όμως ήδη καταλάβει ότι η αξιοκρατία δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, αφού ξέρω ότι παρά τα αποτελέσματά μου μπορεί και να μην πάρω εργοστασιακή μοτοσυκλέτα».

«Ωστόσο έχω και εναλλακτικές -από άλλες ομάδες και άλλους κατασκευαστές- ενώ στα σχέδιά μου υπάρχει και η προοπτική του κάτι τελείως διαφορετικού…»

Αντικειμενικός του στόχος πάντα είναι η επιστροφή σε εργοστασιακή «σέλα» των MotoGP, καθώς μόνον έτσι μπορεί να έχει πρόσβαση στην κορυφαία τεχνολογία και να κυνηγήσει τίτλο.

Ωστόσο δεν αποκλείει τη μετακόμισή του στα Superbike, εφ’ όσον επιμείνει η Yamaha με το Ben Spies: «Αν όμως δεν βρω θέση σε εργοστασιακή ομάδα, νομίζω ότι θα επιλέξω μια τελείως διαφορετική εμπειρία», διευκρίνισε.