Με στόχο το 2020 να είναι ο νούμερο ένα κατασκευαστής premium προτάσεων και στις μικρές κατηγορίες, η Mercedes παίρνει από τώρα τα μέτρα της.

Έτοιμη να προχωρήσει σε μία επένδυση 600 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2013 δηλώνει η εταιρεία, με στόχο να προσθέσει μία τρίτη βάρδια στο εργοστάσιό της στο Ράστατ της Γερμανίας ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες παραγωγής των κόμπακτ μοντέλων της.

Η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής κατασκευάζει αυτή τη στιγμή τις Mercedes A και B Class, ενώ αργότερα θα επωμισθεί ένα ακόμα μοντέλο, το μελλοντικό κόμπακτ SUV της εταιρίας.

Σε λόγο του στο Ράστατ ο Ντίτερ Ζέτσε, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε πως «το αργότερο μέχρι το 2020 θέλουμε η Mercedes-Benz να αποτελεί το νούμερο ένα κατασκευαστή premium προτάσεων, όχι μόνο σε επίπεδο προϊόντων αλλά και πωλήσεων».

«Τα νέα μας κόμπακτ μοντέλα συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων “όπλων” που διαθέτουμε για να πετύχουμε τη στρατηγική μας. Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η παγκόσμια αγορά για premium μοντέλα μικρών κατηγοριών θα αναπτυχθεί κατά περίπου 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα».

Η επιτάχυνση της παραγωγής στο εργοστάσιο του Ράστατ αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Όσο για τη μέγιστη παραγωγή, θα επιτευχθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πλάνου εξάπλωσης του εργοστασίου.

Πηγή: autotriti.gr