Το Ford Shelby GT500, το ταχύτερο Mustang παραγωγής, έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση στην ανάβαση Goodwood, μπροστά στα μάτια δεκάδων χιλιάδων οπαδών του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το εργαλείο των 200+ mph έχει υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5.8L που αποδίδει 671PS, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής στη Β. Αμερική.

Το Ford Shelby GT500 είναι το πιο πρόσφατο Mustang που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον Carroll Shelby, ο οποίος πέθανε το Μάιο.

Το ετήσιο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood είναι ένας μοναδικός συνδυασμός ανάβασης, ειδικής ράλι, υπαίθριου πάρτι και έκθεσης αυτοκινήτου που προσελκύει 150.000 οπαδούς.

Οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1993, με επίκεντρο την ανάβαση, μία στενή ανηφορική διαδρομή που ανεβαίνει πάνω από 90 μέτρα σε ένα μίλι.

Το Shelby GT500 αντιμετωπίζει τις ιδιαίτερες συνθήκες με σύστημα φρένων με εξαπίστονες εμπρός δαγκάνες Brembo, αναβαθμισμένη κλιμάκωση μετάδοσης για καλύτερη ελκτική πρόσφυση, ρύθμιση ανάρτησης και ρυθμιζόμενο από το χρήση έλεγχο εκκίνησης από στάση (launch control) που συνεργάζεται με συστήματα ελέγχου κινητήρα και πλαισίου.

Το Shelby του Goodwood έφερε προαιρετικό Performance Package που περιλάμβανε ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, συν ένα πρόσθετο Track Package για αγωνιστικές επιδόσεις με τρία πρόσθετα ψυγεία.

Εμπρός σπόιλερ που παράγουν αεροδυναμική πίεση, ένας δυναμικός διαχύτης και νέες ζάντες από σφυρήλατο αλουμίνιο διαφοροποιούν το Shelby GT500 από άλλα Mustang.

Πηγή: 4troxoi.gr