Οι Ιταλοί φημίζονται για το design τους έχοντας χαρίσει κάποια από τα σημαντικότερα έργα τέχνης στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

Υπάρχουν πάντως και κάποιες εξαιρέσεις όπως το OSI Silver Fox, ένα αμφιβόλου αισθητικής όχημα που κατασκεύασε το 1967 η ιταλική εταιρεία OSI (Officina Stampaggio Industriale SpA, ιδρύθηκε το 1960) με σκοπό να το παρουσιάσει στην Έκθεση αυτοκινήτου του Τορίνο εκείνης της χρονιάς.

Το Silver Fox ήταν ένα αντισυμβατικό σπορ όχημα, που θύμιζε καταμαράν σε εμφάνιση. Ήταν εφοδιασμένο με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 1.000 κ. εκ. Renault Alpine που ήταν τοποθετημένος στην αριστερή του πλευρά, πίσω από τη θέση του συνοδηγού.

Παρά το μικρό του κυβισμό, το όχημα κατάφερνε χάρη στο αεροδυναμικό του σχήμα και τα τρία αεροδυναμικά βοηθήματα που διέθετε να φτάνει τα 249 χλμ/ώρα.

Μεταξύ των δύο ατράκτων υπήρχαν τρία πτερύγια. Το ένα βρισκόταν μπροστά και ρυθμιζόταν χειροκίνητα όταν το όχημα ήταν ακινητοποιημένο, το μεσαίο μπορούσε να ρυθμιστεί με το όχημα εν κινήσει, ενώ το πίσω ήταν σε σταθερή θέση.

Η OSI είχε μεγάλα σχέδια για το Silver Fox, στοχεύοντας σε αγώνες, ρεκόρ ταχύτητας, μέχρι και συμμετοχή στις 24 ώρες του Le Mans.

Οι οικονομικές δυσχέρειες που παρουσιάστηκαν λίγο μετά την παρουσίαση του οχήματος είχαν ως αποτέλεσμα το 1968 η εταιρεία να κλείσει…