Το Abarth 124 rally επιβεβαίωσε ότι είναι αντάξιο της βαριάς του κληρονομιάς σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στη Ρουμανία, στους σκληρούς χωματόδρομους του Arad rally, ο Florin Tincescu (ROM) και ο Alina Pop (ROM) κατέκτησαν την νίκη στη κατηγορία R-GT, εξασφαλίζοντας μια ενδέκατη θέση στη συνολική κατάταξη.

180528_Abarth_Tincescu_07

Στην Ιταλία, το Abarth 124 rally ξεχώρισε στους ελικοειδείς δρόμους της ειδικής διαδρομής  στην άσφαλτο του Rallye Elba, φέρνοντας στον νεαρό Christopher Lucchesi (ITA) και στον συνοδηγό Marco Pollicino (ITA) την τρίτη νίκη της φετινής σεζόν στη κατηγορία R-GT. Τερμάτισαν μπροστά από το συνδυασμό Andrea Modanesi (ITA) με συνοδηγό τον Roberto Mometti (ITA) της ομάδας Bernini Rally.

Με τις δύο αυτές νίκες, το Abarth 124 rally έχει συγκεντρώσει συνολικά 14 στη κατηγορία του και έτσι κερδίζει αυτή τη σεζόν στο ιταλικό, γαλλικό, ρουμανικό, σλοβενικό και ισπανικό πρωτάθλημα ενώ επιπλέον έχει κατακτήσει την τέταρτη θέση στο Rally Tour de Corse του παγκόσμιου πρωταθλήματος της FIA R-GT.

180528_Abarth_Tincescu_06

Στη Ρουμανία, το Rally ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, συναρπαστικό, με τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές να έχουν πολλές εναλλαγές μέσα στο δάσος.

Αυτές οι συνθήκες δεν επηρέασαν τον νεαρό Ρουμάνο Florin Tincescu, ο οποίος οδήγησε για πρώτη φορά αυτοκίνητο με πίσω κίνηση, σε χωμάτινο τερέν.

180528_Abarth_Lucchesi_05

Στο Rallye Elba, και τα δύο Abarth 124 rally έκοψαν το νήμα στη γραμμή τερματισμού, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία τους. Για άλλη μια φορά, ο Lucchesi (ITA) πήρε το προβάδισμα και σημείωσε πολύ καλούς χρόνους στις πιο απαιτητικές ειδικές διαδρομές στο άγριο νησί όπου είχε εξοριστεί ο Ναπολέων.

180525_02_Lucchesi

Νίκος Τσάδαρης