Το Αμερικάνικο πρωτάθλημα motocross AMA θεωρείται ανώτερο και από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, γι’ αυτό αμοίβεται κι ανάλογα. Η πρόσφατη μεταγραφή του κορυφαίου οδηγού από την ομάδα της Yoshimura Suzuki –μόλις μία εβδομάδα πριν τον πρώτο αγώνα- απέφερε ήδη καρπούς.

Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που έγινε στο Freestone του Texas ο Stewart κέρδισε και τα δύο σκέλη. Παρότι ο Ryan Dunkey βρισκόταν μόνιμα σε απόσταση βολής πιέζοντας τον οδηγό της Suzuki, η νίκη ήρθε ευκολότερα απ’ ό,τι κέρδισε τον πρώτο γύρο του θεσμού. Ένδειξη ότι προσαρμόστηκε μεν γρήγορα στην RM-Z450, αλλά όσο εξοικειώνεται, τόσο ακόμη καλύτερα πάει.

Δείτε στο video τα highlights του αγώνα

Στον πρώτο σκέλος, μετά από μια μέτρια εκκίνηση πέρασε πρώτος στον πρώτο κιόλας γύρο και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, χωρίς να χρειαστεί να δώσει κάποια ουσιαστική μάχη.
Δείτε στο video όλο τον αγώνα από την κάμερα στο κράνος του Stewart. Προσέξτε πόσο κοντά έρχονται οι οδηγοί στην εκκίνηση αλλά και πόσο οριακές γραμμές επιλέγει ο αφρο-αμερικανός πρωταθλητής.

Στο δεύτερο σκέλος ο αγώνας είχε περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς παρότι πέρασε στην πρώτη θέση νωρίς, χρειάστηκε αυτή τη φορά να παλέψει για τη νίκη με τον Ryan Dungey που πίεζε διαρκώς. Πάντως η Suzuki φόρεσε για πρώτη φορά την κόκκινη πινακίδα που την φορά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ώστε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους.

Το δεύτερο σκέλος από τη σέλα του James Stewart:

«Ήταν ένας καλός αγώνας. Παρά την έντονη ζέστη μπόρεσα να ξεκινήσω καλά και να οδηγήσω τελικά όλο τον αγώνα.» Δήλωσε ο Stewart, για να συνεχίσει λέγοντας: “Κάναμε κάποιες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα μετά το πρώτο σκέλος και μπορώ να πω ότι αρχίζουμε πιά να δένουμε με την ομάδα.”

«Πάμε τώρα για τον αγώνα στο Colorado, όμως εκεί στο Lakewood η πίστα δεν είναι από τις αγαπημένες μου. Πάμε όμως εκεί με το ψυχολογικό προβάδισμα της κόκκινης πινακίδας. Είναι και το μεγάλο υψόμετρο που θα κάνει τον αγώνα πιο δύσκολο, για τους οδηγούς αλλά και τη μοτοσυκλέτα. Η ομάδα έχει έτοιμες τις ρυθμίσεις που χρειάζονται και ευελπιστώ να ανέβουμε και πάλι στο βάθρο.»

Πίσω από τον Stewart και τον Dungey ο Alessi έκανε έναν μοναχικό αγώνα, ενώ ο Weimer πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο θεσμό και με τερματισμούς στην 3η και 6η θέση, εξασφάλισε την 4η θέση στο σύνολο.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα αγώνων στο Freestone National MX 450:

1. James Stewart
2. Ryan Dungey
3. Mike Alessi
4. Jake Weimer
5. Josh Grant
6. Andrew Short
7. Tommy Hahn
8. Brett Metcalfe
9. Nico Izzi
10. Ryan Sipes

Βαθμολογία 2012 AMA Pro Motocross 450 :

1. James Stewart – 100
2. Ryan Dungey – 86
3. Mike Alessi – 70
4. Jake Weimer – 61
5. Andrew Short – 61
6. Josh Grant – 58
7. Brett Metcalfe – 53
8. Broc Tickle – 43
9. Nico Izzi – 39
10. Tommy Hahn – 39