Ποιο σπορ βοηθά να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση ένας από τους κορυφαίους αναβάτες των MotoGP; Ποια είναι τα χόμπι του; Χαλαρώνει και διασκεδάζει σαν «φυσιολογικός άνθρωπος»;

Οι απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα δίνονται από τον Dani Pedrosa αυτοπροσώπως, κατά τη διάρκεια αυτού του video που δημιουργήθηκε από τον χορηγό τίτλου της ομάδας HRC Honda MotoGP, την ισπανική πετρελαϊκή πολυεθνική Repsol.

Το video γυρίστηκε ως επί το πλείστον στη διάρκεια του τελευταίου χειμώνα στην Ελβετία, όπου διαμένει εδώ και αρκετά χρόνια ο Ισπανός. Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους της επιλογής του αυτής, καθώς ξεναγεί τους θεατές στη ζωή του, όταν ο διακόπτης των αγώνων βρίσκεται στο «off».

Με δεδομένο τον εσωστρεφή και ήσυχο χαρακτήρα του, το μίνι αυτό ντοκιμαντέρ είναι αποκαλυπτικό για τις συνήθειες και γενικότερα τη στάση του Pedrosa απέναντι στη ζωή.

Ο Dani μένει στην ελβετική κωμόπολη Prangins, που έχει μόλις 4.000 κατοίκους και προσφέρει θέα στην Λίμνη της Γενεύης. Εκεί όπως εξηγεί ο μικρόσωμος «alien» τα φώτα της δημοσιότητας είναι μακριά κι έτσι βρίσκει την ισορροπία που χρειάζεται για να χαλαρώσει ανάμεσα στους αγώνες.

Τον βλέπουμε να κάνει ποδηλασία, να αγοράζει ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς του, να διασκεδάζει παίζοντας PlayStation και να απολαμβάνει ήσυχες βραδινές βόλτες.

Ξύνει τα γόνατά του με 250 χ.α.ω., είναι ο μαέστρος των εκκινήσεων και τιθασεύει με άνεση τους 250 ίππους της Honda του. Είναι ο πιο μικρόσωμος αναβάτης του motoGP, ένας από τους τρεις ‘εξωγήινους’ που κυριαρχούν φέτος, μόνιμος διεκδικητής μιας θέσης στο βάθρο της κορυφαίας κατηγορίας αγώνων μοτοσυκλέτας του πλανήτη.