Δύο χρόνια τώρα «τρώνε ξύλο» οι Ιταλοί στα GP και δεν το άντεχαν. Ο Rossi στα κάτω του και πουθενά νέα φυντάνια. Οι τίτλοι όλων των κατηγοριών πάνε εδώ και χρόνια στους Ισπανούς ή τον Stoner.

Ακούστε όμως τι λέει η σημερινή αφρόκρεμα…:

Casey Stoner: Με είχε εντυπωσιάσει και στον πρώτο αγώνα, αλλά το να κερδίσει με 36 δευτερόλεπτα διαφορά… δεν ξέρω, νομίζω ότι αποτελεί ρεκόρ για τη μικρή κατηγορία.

Jorge Lorenzo: Νομίζω ότι έχουμε πράγματι ένα αστέρι, αφού έμεινε ψύχραιμος και κράτησε τον ρυθμό του, ειδικά στο Κατάρ όπου ο Vinales ήταν λίγο πιο γρήγορος. Σίγουρα υπάρχει γι’ αυτόν χώρος στους αγώνες. Σε δύσκολες συνθήκες όπου θα μπορούσε εύκολα να κάνει το λάθος, έμεινε συγκεντρωμένος και οδήγησε πολύ γρήγορα.

Dani Pedrosa: Ναι, τον πρόσεξα στο Κατάρ, όταν τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Vinales. Και εδώ κέρδισε τους αντιπάλους του με ντροπιαστική διαφορά. Ξεχωρίζουν αυτός και ο Antonelli που ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο…

Valentino Rossi: Μια λέξη μόνο: φοβερός. Είναι μόλις δεκάξι, αλλά μοιάζει σαν να οδηγεί στα GP εδώ και 20 χρόνια. Πάει καιρός που είδαμε τελευταία φορά τέτοιο ταλέντο. Είναι καλύτερος από ό,τι εγώ όταν ξεκίνησα και επίσης είναι πολύ συμπαθητικός. Ναι, σίγουρα… κάποιον μού θυμίζει.

Για ποιον μιλάνε οι «μεγάλοι» των MotoGP; Μα για τον Romano Fenati φυσικά. Ο «FennyFive» όπως είναι το παρατσούκλι του, έδρεψε μόνον επαίνους την Κυριακή, όταν κέρδισε τον αγώνα της Moto3 στην Jerez, υπό από εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Δεν είναι μόνον το ότι κατάφερε να μείνει πάνω στη μοτοσυκλέτα, όταν 17 άλλοι πιτσιρικάδες έπεσαν, αλλά και το ότι στην γλίτσα του μισόβροχου κέρδισε με χαώδη διαφορά περισσότερο από μισό λεπτό από τον επόμενο. Παράλληλα έκανε διαρκώς ρεκόρ ταχύτερου γύρου (ο καλύτερος χρόνος του ήταν 1’52’’ 7) και όλα αυτά μόλις στον δεύτερο αγώνα της καριέρας του σε GP.

Τώρα ο έφηβος απασχολεί καθημερινά τον ιταλικό Τύπο που μοιάζει τόσο απορροφημένος με το νέο του παιχνίδι ώστε σχεδόν να ξεχάσει το άλλο αγαπημένο του θέμα, την κόντρα Rossi-Ducati.

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ήδη αναφέρονται στον μικρό με το όνομα «Το Φαινόμενο». Εμείς ελπίζουμε μόνον να αντέξει την πίεση και να μην αυτοαναφλεγεί, με τόση δημοσιότητα και κολακεία σε τόσο άγουρη ηλικία.