Το πρόγραμμα Corse Clienti της Ferrari βρέθηκε πρόσφατα στην πίστα Road Atlanta διοργανώνοντας ένα event για τους κορυφαίους πελάτες της εταιρείας.

Το Corse Clienti αποτελεί μια υπηρεσία που παρέχει η ιταλική φίρμα σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό πελατών της που με αυτόν τον τρόπο έχουν την ευκαιρία να μπαίνουν στην πίστα και να δοκιμάζουν τις προσωπικές τους Ferrari.

Λέγοντας προσωπικές Ferrari δεν εννοούμε τα… συμβατικά μοντέλα παραγωγής, αλλά μονοθέσια της Formula 1 όπως επίσης και κάποια hypercars εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής.

11

Σε ένα τέτοιο ραντεβού που έγινε πριν λίγες ημέρες στην πίστα Road Atlanta, βρέθηκαν επτά μονοθέσια της Formula 1, μεταξύ αυτών η F2001 του Μίκαελ Σουμάχερ και η F138 που οδήγησε το 2013 ο Φερνάντο Αλόνσο, καθώς επίσης και τα απόλυτα hypercars της εταιρείας FXX K EVO, FXX K, 599XX EVO και FXX τα οποία προορίζονται αυστηρά για χρήση στην πίστα.

Η FXX K βασίζεται στην LaFerrari, και αποτελεί την απόλυτη αγωνιστική μηχανή που έχει βγει από το Maranello. Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,3 λίτρων συνδυάζεται με το HY-KERS σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 1.036 hp και να ξεπερνά τα 900 Nm ροπής.

33

Η παραγωγή της ξεκίνησε το 2015 και συνεχίστηκε μέχρι το 2017. Σε αυτό το διάστημα 40 όλες κι όλες FXX K κατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού παρά το γεγονός ότι η τιμή τους ήταν περίπου στα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Τα οχήματα αυτά τα κρατά και τα συντηρεί η Ferrari με τους ιδιοκτήτες να περνούν χρόνο μαζί τους και να τα οδηγούν μόνο στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η εταιρεία κατά τη διάρκεια του έτους!

Ακόμα δηλαδή και αυτοί που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν κάποιο από τα αντικείμενα του πόθου, δεν μπορούν να το χαρούν ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις. Γι’ αυτό λοιπόν καθίστε αναπαυτικά και φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο κόκπιτ μιας FXX K.

22

Βάλτε το volume στο τέρμα και απολαύστε τον ηδονικό ήχο που παράγουν οι απολήξεις των εξατμίσεων. Καλή βόλτα!