Το στοιχείο που βοηθά τους αθλητές με τεχνητά κάτω άκρα να μένουν σταθεροί, κάνοντας snowboard και σκι αναβαθμίζει τώρα την Ford Mustang.

Για άτομα με τεχνητά κάτω άκρα που ξεκινούν πάνω από το ύψος του γονάτου, το μαγνητοροϊκό υγρό Magnetorheological fluid (MRF) βελτιώνει τους συνδέσμους των τεχνητών γονάτων ώστε να απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς και τους επιτρέπει να αντιδρούν ταχύτερα μετά από  μία ανώμαλη «προσγείωση».

Η χρήση MRF στα αμορτισέρ της ανάρτησης MagneRide της Mustang, εξασφαλίζει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία με ομαλή συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης. Αισθητήρες παρακολουθούν τις οδικές συνθήκες και ηλεκτρομαγνήτες ελέγχουν αιωρούμενα σωματίδια σιδήρου στο λάδι των αμορτισέρ. Το μαγνητικό πεδίο που παράγεται, προσαρμόζεται αυτόματα 1.000 φορές το δευτερόλεπτο για να ευθυγραμμίσει τα σωματίδια σε κάθε αμορτισέρ, ώστε να είναι σκληρότερα για μεγαλύτερη ακρίβεια στο στρίψιμο ή πιο μαλακά για περισσότερη άνεση στο ταξίδι.

«Οι αθλητές αγωνίζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όπου ο έλεγχος είναι το παν. Παρομοίως, με την Mustang, η ανάρτηση MagneRide βοηθά τους οδηγούς να αντιδρούν σε μεταβολές σε πραγματικό χρόνο, με την κατάλληλη απόκριση για κάθε περίπτωση» δήλωσε ο Joe Bakaj, στέλεχος της  Ford Ευρώπης.

Η πιο κομψή, γρήγορη και προηγμένη τεχνολογικά Mustang, διαθέτει πιο σπορ στυλ, προσφέρεται με κινητήρα 5.0 λίτρων V8 που αποδίδει 450 ίππους και έχει επιτάχυνση 0 100 χλμ. σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.