Mε άκρως επιθετική εμφάνιση (κατασκοπευτική εικόνα), έντονα στοιχεία πολυτέλειας και πανίσχυρα μηχανικά σύνολα, το νέο SUV της Lamborghini αποτελεί πολλά περισσότερα από ένα μοντέλο υψηλού status.

H Lamborghini ήταν ο πρώτος κατασκευαστής υπεραυτοκινήτων, που το 1986 δημιούργησε ένα όχημα εκτός δρόμου. Ο λόγος για το περιορισμένης παραγωγής θηριώδες LM002, που χρησιμοποιούσε τον V12 κινητήρα της Countach, διέθετε φυσικά τετρακίνηση και είχε αξιοσημείωτες εκτός δρόμου ικανότητες. Σήμερα η Lamborghini έρχεται να επαναλάβει το εγχείρημα, έχοντας περισσότερα μάλιστα εφόδια στη διάθεσή της, όπως τη σχετική τεχνογνωσία της Audi στην οποία και ανήκει η ιταλική φίρμα.

Σχεδιαστικά το όχημα ελεύθερου χρόνου της Lamborghini, που αναμένεται στα επόμενα 1 με 2 χρόνια, διαθέτει τα περισσότερα από τα στοιχεία, που χαρακτηρίζουν σήμερα τις εξωτικές κατασκευές της φίρμας με έδρα της Σαντ’ Άγκατα. Μάλιστα από την κατασκοπευτική φωτογραφία φαίνεται πως υιοθετεί την εμφάνιση της πρωτότυπης Estoque Concept και το προφίλ θυμίζει υπερυψωμένο υπεραυτοκίνητο. Η Lamborghini SUV θα είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ανθρακονήματα με σκοπό το βάρος του αμαξώματος να είναι κάτω από 2 τόνους.

Το νέο μοντέλο της ιταλικής φίρμας, θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα MLB/MLP της VW, την ίδια με αυτά των νέων VW Touareg, Porsche Cayenne και Audi Q7.

Κάτω από το καπό θα φέρει έναν κινητήρα V10 5,2 λίτρων με την απόδοση να ξεπερνά τους 580 ίππους. Οι επιδόσεις προφανώς αναμένονται καταιγιστικές. Η Lamborghini έχει στα πλάνα της και μια υβριδική έκδοση με απόδοση περίπου 700 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr