Φιγούρες που κόβουν την ανάσα, εντυπωσιακές τοποθεσίες και κορυφαίες διοργανώσεις περιμένουν τους καλύτερους freestylers του κόσμου για τη συνέχεια του Red Bull X-Fighters.

Από φέτος η διεθνής σκηνή του FMX θα συνοδεύεται από την παρουσία ενός «συνεργάτη» με ανάλογη διεθνή εμπειρία σε αγωνιστικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Το δημοφιλές αυτοκίνητο θα περνά τις δικές του στιγμές αγωνίας παρακολουθώντας τους οδηγούς από κοντά και ενίοτε από χαμηλά, κάνοντας το εμπόδιο που έχουν να υπερπηδήσουν.

Η εμπλοκή στο θεσμό του John Cooper Works, της αγωνιστικής θυγατρικής του ΜΙΝΙ, προσθέτει ένα ακόμη κεφάλαιο στη σχέση MINI και Red Bull, που ήδη μετρά κάποια χρόνια συνεργιών.

Για τον Ralf Schepull, επικεφαλής της MINI Brand Communication, η διαρκής διάθεση του John Cooper Works για όλο και περισσότερη απόδοση και εκκεντρικά sport-κιτ τον τοποθετεί στο ίδιο μήκος κύματος με το Red Bull X-Fighters World Tour.

«Η Red Bull και το Red Bull X-Fighters World Tour 2012 αποτελούν ιδανικό συνεργάτη για την John Cooper Works», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Άλλωστε και οι δύο εταιρείες δηλώνουν αντισυμβατικές και πρωτοπόρες, γεμάτες ενέργεια και δράση. Μαζί θα κάνουν μια ξεχωριστή ομάδα».

Μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες ΜΙΝΙ μπορούν να κερδίσουν ένα ταξίδι σε κάποιον από τους αγώνες και να γνωρίσουν από κοντά την ένταση και την εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στο στάδιο.

Μετά τον πρώτο αγώνα στο Dubai, επόμενος σταθμός του Red Bull X-Fighters World Tour 2012 είναι στο Glen Helen των ΗΠΑ στις 12 Μαΐου και ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη στις 16 Ιουνίου.