Είναι οι πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του νέου Kawasaki KX250F που από τους Αμερικανούς θεωρείται ως το πλέον αναμενόμενο χωμάτινο μοντέλο του 2013.

Αυτό συμβαίνει όταν παίρνεις πρωτάθλημα και μάλιστα τόσο πειστικά όπως ο Ryan Villopoto, που κέρδισε το AMA Supercross 4 αγώνες πριν το την ολοκλήρωσή του.

Οι φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες σε έναν από τους τελευταίους αγώνες του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος Motocross (την οδήγησε ο τοπικός ήρωας Takuya Mihara), δείχνουν μια μοτοσυκλέτα που σε πρώτη ματιά δεν διαφέρει και πολύ από το τρέχον μοντέλο.

Μια πιο προσεκτική θεώρηση όμως φανερώνει ότι το μόνο κοινό είναι πως και οι δύο είναι πράσινες και το πιθανότερο τελικά είναι ότι η εξωτερική εμφάνιση αποτελεί καμουφλάζ από μεριάς Kawasaki, καθώς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που φανερώνουν τις αλλαγές.

Υπάρχει λοιπόν το πιρούνι Showa SFF Air Fork με διάμετρο 48mm, που αντικατέστησε το πιρούνι της ΚΥΒ, ενώ διαθέτει και αμορτισέρ τιμονιού (σταμπιλιζατέρ) στην πάνω πλάκα. Της ίδιας εταιρείας είναι και το αμορτισέρ πίσω.

Τα νέα πλαστικά ακολουθούν τις γραμμές του μοντέλου 2012, όπως και οι μικρές διαφοροποιήσεις στο πλαίσιο. Εμφανείς διαφορές εντοπίζονται στα πλαϊνά του ψυγείου που αφήνουν σε κοινή θέα περισσότερο τμήμα του πλαισίου και στα φτερά, ενώ αλλαγές έχει και το ψαλίδι.

Στον κινητήρα σύμφωνα με πληροφορίες ιαπωνικών περιοδικών έχουν μετακινηθεί τα μπεκ του ψεκασμού, ενώ νέες είναι οι εισαγωγές αέρα η εξάτμιση και τα ηλεκτρονικά.