Οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες, μας φέρνουν πολλά πρωινά αντιμέτωπους με τον πάγο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην ρίξετε στο τζάμι ζεστό νερό καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά ακόμη και να το σπάσει. Αυτό που χρειάζεται είναι αρχικά υπομονή μέχρι να απομακρυνθεί ο πάγος.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

  1. Μπείτε στο αυτοκίνητο, βάλτε μπροστά τη μηχανή και αφού περιμένετε λίγο να ζεσταθεί, ανοίξτε την θέρμανση και βάλτε τον ζεστό αέρα. Επιλέξτε την θέση του διακόπτη που στέλνει τον αέρα στο παρμπρίζ.
  2. Έπειτα ρίξτε σιγά σιγά στο τζάμι νερό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγη ποσότητα ξίδι. Σιγά-σιγά ο πάγος θα λιώσει και θα μπορέσετε να ξεκινήσετε.
  3. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στη χρήση των υαλοκαθαριστήρων.
  4. Μην τους χρησιμοποιήσετε εάν δεν είστε σίγουροι ότι το τζάμι έχει ξεπαγώσει εντελώς καθώς τα κομμάτια πάγου μπορούν να κόψουν τα πλαστικά κομμάτια και να χρειαστείτε καινούργιους υαλοκαθαριστήρες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.